A nap témája: A magyar kormány 660 millió forinttal támogatott egy libanoni keresztény központot

A magyar kormány 2,2 millió dollárral (660 millió forinttal) támogatta annak a keresztény kulturális és szakképzési központnak a felépítését Libanonban, amelyet hivatalosan pénteken adott át a magyar kormány képviseletében Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős magyar államtitkár, illetve Besara Butrosz ar-Rai libanoni maronita pátriárka.

Az államtitkár az MTI-t telefonon tájékoztatva kiemelte, hogy a kulturális és szakképzési központ a politikai, gazdasági és egészségügyi válság által sújtott, hátrányos helyzetű helyi keresztény közösség megerősödését és újjáéledését szolgálja.

A magyar kormány szerint a közel-keleti és libanoni kereszténység támogatásán, a magyar szolidaritás kézzelfogható kifejezésén túl a projekt a magyar politikai érdekeket is szolgálja.

Azzal érvelnek, hogy Libanonban jelenleg is 2 millió háborús menekült tartózkodik, ezért a válság esetleges további mélyülése esetén nemcsak ők, hanem a libanoni emberek is elmenekülnek majd az országból, amely tovább erősítené az Európába irányuló illegális migrációt. Ezért magyar stratégiai és nemzeti érdek is a helyi közösség támogatása és megerősítése, a kulturális keresztény örökség védelme.

A válsághelyzet miatt a libanoni egészségügyi rendszer mellett az oktatási rendszer is súlyos problémákkal küzd: bezárnak az iskolák, illetve a fiatalok nem tudják kifizetni a tandíjat. Ezért a pénteki tárgyalások fényében a magyar kormány megfontolja, milyen módon tudná támogatni és megerősíteni a libanoni keresztény oktatási rendszert – tájékoztatta az MTI-t az államtitkár.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Gázolt a vonat Deszknél

Az Újszeged állomásról 19:07-kor Mezőhegyesre elindult személyvonat (37043) elgázolt egy embert Deszk közelében – adta hírül a Mávinform szombat este.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: A Fidesz felkérte a kormányt, hogy indítson nemzeti konzultációt a szankciókról

A Fidesz és a KDNP frakciója arra kérte a kormányt, hogy indítson nemzeti konzultációt az európai uniós szankciókról – jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője a két kormánypárt közös frakcióülésének szünetében tartott sajtótájékoztatón csütörtökön Balatonalmádiban. A rendezvényt egyébként a hírek szerint Mészáros Lőrinc hoteljében tartják.

Tovább olvasom »