A nap témája: A Médiatanács szerint lehet s*ardarabnak és féregnek nevezni az ellenzéki újságírókat

Többek között férgeknek és sz*rdaraboknak nevezte Jeszenszky Zsolt a HírTV Keménymag című műsorában a nem kormánypárti újságírókat, a Médiatanács mégsem látja indokoltnak a hatósági eljárást – számolt be róla az Index.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) közleményében azt írta, bejelentés alapján vizsgálta a március 18-ai adást. Megállapítva, hogy egyes újságírókra valóban sértő, becsmérlő kijelentéseket tettek, ezek pedig egyéni jogvédelemre adhatnak okot, a hatósági eljárás viszont csak közérdek védelmében indulhat.

„A bejelentésben hivatkozott gyűlöletkeltést nem lehetett érdemben vizsgálni, mert az csak törvény által védett közösség ellen merülhet fel, és ilyen közösség nem volt azonosítható a műsorban”

– üzente a Médiatanács.

A hatóság megjegyezte azt is, a döntés ellenére nem ért egyet azzal, hogy a közbeszéd színvonala a durva kifejezések használatát is elfogadó szintre süllyedjen.

A műsorban Dezse Balázs beszélt a következőkről Kovács Zoltán akkori mondatai kapcsán:

„Kovács Zoltánnak gratulálok, mert ezekkel a gusztustalan sz*rdarabokkal sehogy máshogy nem érdemes beszélni, de ők még ebből sem értenek.”

Jeszenszky ehhez hozzáfűzte:

„csak még egy kicsit keményebben, ezt tudjuk mondani Kovács Zoltánnak, túl finoman bánik ezekkel az, ahogy a Balázs mondta, sz*rdarabokkal.”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Négy éve nyílt a Széchenyi téri Pingvin patika Makón

A Széchenyi téri Pingvin patika (elődje a Korzó gyógyszertár) nemsokára négy éve működik Makó belvárosában.A kis patikából egy nagyobb tágasabb gyógyszertár lett, ahol jelenleg egy szakgyógyszerész, egy gyógyszerész és négy szakasszisztens dolgozik. A gyógyszertár részt vesz a Makó és környékét ellátó ügyeleti és készenléti rendszerben is – olvasható az áprilisi Pingvin magazinban.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Az elmúlt 4 évben titkolták a kórházi fertőzések adatait

2018 nyarán, emberi erőforrások miniszterévé kinevezése után nem sokkal Kásler Miklós a kórházi fertőzéseket nevezte meg az egészségügy egyik legakutabb problémájának, egyben azok visszaszorítását az elkövetkező időszak legfontosabb feladatának – emlékeztet a 444, ami arra is felhívja a figyelmet, hogy ez nem hogy nem történt meg, de az adatok transzparenciája és valóssága körül is számos probléma akadt.

Tovább olvasom »

2020-ban nettó 160 ezer forint volt az átlagbér Makón

2020-ban az egy főre jutó havi nettó átlagkereset hazánkban 210 585 Ft volt (ez 21%-kal alacsonyabb, mint a KSH által közölt, szűkebb körre vonatkozó adat (268 405 Ft). A GKI Gazdaságkutató Zrt. a NAV adatait felhasználva megvizsgálta a nettó keresetek alakulását a COVID járvány első évében. 

Tovább olvasom »