A nap témája: A migrációra hivatkozva elvennék az önkormányzatok településrendezési jogát

A migráció okozta válsághelyzetet ürügyül felhasználva Orbánék elvennék az önkormányzatok településrendezési monopóliumát. A Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által jegyzett, szerdán benyújtott törvényjavaslatot a nyugat.hu vette észre.

Az indítvány így fogalmaz:

Tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet esetén a Kormány rendeletben meghatározhatja az érintett építési övezet és építési telek vonatkozásában a településrendezési és építési követelményeket. A területileg érintett települési önkormányzat – a fővárosban a fővárosi vagy a kerületi önkormányzat – hatályban lévő településterveinek a Kormány rendeletében meghatározott szabályokkal ellentétes szabályai nem alkalmazhatóak.

Ez azt jelenti, hogy a kormányzat akár a település szándékával szembe menve is átminősíthet területeket, illetve megvonja a jogot, hogy az önkormányzat saját maga határozhassa meg a rendezési tervet, és ezen belül az építési szabályokat.

A tömeges migráció okozta válsághelyzetet 2015-ben vezették be, és bár a fizikai és jogi határzár sikeres és így migránst csak elvétve látunk, azóta is fenntartják.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

118 beteg vár szürkehályog műtétre Makón

Szinte az összes műtétnél jócskán megnőtt a betegek száma, ami arra enged következtetni, hogy a várakozási idők nem, hogy csökkentek volna, de minden bizonnyal ennek következményeként még az eddiginél is jobban kitolódtak – írja összegzésében az mfor.hu.

Tovább olvasom »