A nap témája: A miniszter sem tudta megcáfolni, hogy kamuval kampányol a Fidesz

Nem tudja adatokkal alátámasztani a kormány, hogy a migráció miatt lesz kevesebb pénz a mezőgazdaságra a következő EU-s pénzügyi ciklusban. Nagy István agrárminisztert egy ellenzéki politikus kérdezte annak a fideszes kampányszlogennek a megalapozottságáról, amely úgy szól: “Brüsszelnek az a terve, hogy a gazdák támogatására fordított forrásokat átcsoportosítja a bevándorlás támogatására”.

A tárcavezető azonban nem tudott olyan adatokkal szolgálni, amely egyértelművé tette volna, hogy a migráció és az agrártámogatások csökkenése összefügg, helyette a már ismert számsorokat küldte meg, amelyek valóban azt mutatják, hogy kevesebb pénz jut a mezőgazdaságra, de nem a migráció miatt.

A fideszes meséket már korábban cáfolta az Európai Bizottság. Az agrártámogatások csökkenésének a szervezet szerint a többi közt az az oka, hogy az EU-s költségvetéshez nagyban hozzájáruló Egyesült Királyság várhatóan elhagyja az EU-t, és a tagállamok más prioritásokat – környezetvédelem, fiatalok, innovációk – határoztak meg a 2021–2027 közötti időszakra.

(alfahir.hu, fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Bedrogozva verte agyon, majd gyújtotta fel kislányát egy aradi férfi

Mint arról beszámoltunk, egy gyermek részben megégett holttesttét október 31-én találta meg egy aradi temető közelében egy kutyát sétáltató férfi. Az aradi törvényszéki ügyészség megállapította, hogy kábítószer hatása alatt volt tettének elkövetésekor a 23 éves aradi férfi – számolt be róla az aradihirek.ro.

Tovább »

Hamarosan indul a tram-train próbaüzeme

A vasút-villamos a napokban sikeresen teljesítette a hatóság által előírt 50.000 km-es hibamentes tartampróbát. 2021. november 29-től utasforgalmi próbaüzemben elindul a tram-train Hódmezővásárhely és Szeged között – közölte a MÁV szombaton. Április 15-ig a tram-traint minden utas ingyenesen veheti igénybe.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink