A nap témája: A nemzetbiztonsági ellenőrzésen Völner Pál kétszer is átesett

2015 és 2021 között kétszer is átvilágították a korrupciógyanúba keveredett Völner Pált az Igazságügyi Minisztérium lemondott miniszter-helyettesét és parlamenti államtitkárát, de úgy tűnik mégsem találtak semmit, ami miatt büntető eljárás megindítását kezdeményezték volna – írja közösségi oldalán közzétett posztjában Kassai Dániel XVIII. kerületi önkormányzati képviselő, miután közérdekű adatigénylésére választ kapott az Alkotmányvédelmi Hivataltól.

Kassai posztjában ismerteti a törvényt, amely szerint, ha egy nemzetbiztonsági ellenőrzés során kockázati tényező merül fel az átvilágított személlyel kapcsolatban, akkor az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatója tájékoztatja a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős minisztert, vagyis Pintér Sándor belügyminisztert. 

Ha volt ilyen tájékoztatás, akkor azt Pintér Sándornak meg kellett kapnia

– írja az önkormányzati képviselő.

Kassai szerint ez bebizonyítható is lehet, mivel a Nemzetbiztonsági Bizottság, ha valamely nemzetbiztonsági szolgálat jogszabályellenes működését észleli, ténymegállapító vizsgálatot folytathat le, amely során betekinthet a nemzetbiztonsági szolgálatok nyilvántartásában lévő, egy adott ügyre vonatkozó irataiba is.

Kassai posztját azzal zárja, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal hibázott, hiszen ők nem tettek feljelentést kétszeri nemzetbiztonsági ellenőrzés után sem, noha a törvény kimondja, hogy nemzetbiztonsági kockázat áll fenn, ha az ellenőrzött személy nem alkalmas jogviszonyának illetéktelen befolyástól mentes ellátására.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

7 éve hunyt el Juhász Ferenc, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth-díjas és József Attila-díjas magyar költő, szerkesztő, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja.

Tovább »

A Pápay diákjai kapták a sütivásár megmaradt finomságait

Az adventi gyertyagyújtáson jótékonysági sütivásárt tartott az Angyalsóhaj Alapítvány. A vasárnapi akcióra összegyűlt süteményekből megmaradt, becsomagolt finomságokat a Pápay Endre Általános Iskola és Szakiskola diákjai kapták meg – adta hírül a polgármester férjéhez köthető szervezet.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Döntöttek, 7,5 milliárd eurót zárolnának, 5,8 milliárdot engednének Magyarországnak

Az Európai Bizottság támogatja a koronavírus-járvány utáni gazdasági helyreállítást segítő uniós források lehívását lehetővé tevő magyar terv elfogadását, ami 5,8 milliárd euró (mintegy 2300 milliárd forint) vissza nem térítendő támogatás felhasználását teszi lehetővé Magyarország számára – adta hírül az MTI. Ehhez azonban szigorú kondíciók társulnak.

Tovább olvasom »