A nap témája: A PDSZ szerint a tanárok 1-2%-a elégedett csak a fizetésével

Nagy Erzsébet, Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) választmányi tagja az ATV Startban közölte, a sztrájktárgyalásokat szerdán folytatják a kormányzattal.

Erre meg is van az okuk. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének felmérése szerint 1-2 százalék azoknak a pedagógusoknak az aránya, akik elégedettek a fizetésükkel.

Nagy Erzsébet szerint az is probléma, hogy bár az elmúlt évtizedben lényegesen nőtt a pedagógusok munkaterhe, a fizetések azonban ezt nem követték. Ezért azt is mondhatnánk, hogy a fizetések csökkentek – vélekedett, és felhívta a figyelmet arra, hogy míg a korábbi oktatási törvény szerint heti 21-22 órát tanítottak a tanárok, most 26 a kötelező óraszám, plusz a nem fizetett helyettesítések.

A kormány által jövő évre beharangozott 30 százalékos fizetésemelés kapcsán a részleteket hiányolta. Ugyanakkor elmondása szerint ez a 30 százalék még akkor is kevés lenne, ha a mostani alapbérhez adódna hozzá. A tavalyi minimálbérhez kötött bérekhez képest 45 százalékkal vagyunk lemaradva, és

ha a mostani bérek a minimálbérhez lennének kötve, ahogy korábban bevezették, 90-95 százalékos emelésre lenne szükség

– mutatott rá a műsorban. 

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Szalagot kaptak a makói Kerisek is

Február 8-án a Keri szakképző iskola tanulóinak tűzték fel a végzősöknek hagyományosan járó kék szalagot, annak jelképeként, hogy képzésük utolsó szakaszába léptek.

Tovább »

A nap idézete

60 éve született Détár Enikő, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett Déryné-díjas magyar színésznő, szinkronszínész, előadóművész.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink