A nap témája: A pedagógusok a tiltakozó orvosok mellé állnak

Szolidaritását fejezi ki az egészségügyben dolgozó orvosok és szakápolók mellett és egyetért az egészségügy reformjára irányuló követelésekkel a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) – írja a szervezet a Facebook-oldalán.

A Nedolgozzingyen.hu oldalon részletesebben is kifejtik mondandójukat:

„Az egészségügy valójában már összeomlott: a betegek nem kapnak időben ellátást, nem adottak a gyógyítás feltételei. Akinek sikerül ellátáshoz jutnia, az szerencsésnek mondhatja magát”

– idézik a Magyar Orvosi Kamara alelnökének szavait, amire rímel az, amit ők érzenek a saját területükön, hiszen a közoktatás összeomlásáról beszélnek már évek óta. 

Úgy látják, a kormány az egészségügyet és az oktatást is elhanyagolja, és mindkét területen dolgozók esetében

„arra törekszik, hogy szubjektív szempontok alapján történő béreltérítéssel, a munkavállalók számára a közalkalmazotti jogviszonynál lényegesen rosszabb jogállási törvénnyel növelje a kiszolgáltatottságot, parancsokat végrehajtó alattvalókká degradálja a fontos állami közfeladatot ellátó szakembereket és a munkájukat segítőket”.

A szakszervezet szerint a szakemberhiány következtében egyre rosszabb és bizonytalanabb az egészségügyi ellátás, a várható élettartam is folyamatosan csökken. „A minőségi oktatás mellett a jó minőségű egészségügyi ellátás mindannyiunk érdeke, nem szabad hagyni, hogy az csak a gazdagok számára elérhető privilégium legyen!” – írták. – Amennyiben az egészségügyi szakdolgozók sztrájkot szerveznek, a PDSZ ennek idejére kész szolidaritási sztrájkot szervezni a közoktatás és a szakképzés területén – ígérték.

Végül azzal zárták levelüket, bíznak abban, hogy szélesedő társadalmi összefogással az ország élhetőbb, az egészségügyi ellátás és az oktatás pedig civilizált és európai országhoz méltó lesz.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink