A nap témája: A rendőrség szerint rendben vannak a kormány primitív emojis plakátjai

A Nemzeti Nyomozó Iroda határozatában elutasította Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő feljelentését a kormány emojis plakátkampányával kapcsolatban – számolt be róla a képviselő közösségi oldalán.

Hadházy még július végén fordult írásbeli kérdéssel Polt Péter legfőbb ügyészhez, amiben arról kérdezte, hogy nem lát-e okot arra, hogy hivatalból büntetőeljárást kezdeményezzen a plakátkampány miatt, mely nem a tájékoztatást, hanem pártpolitikai célokat szolgál? A legfőbb ügyész válaszában azt írta, hogy a kérdést feljelentésnek értékelte és ennek megfelelően továbbította azt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodának. Azonban a nyomozó hatóság bűncselekmény hiányában elutasította a feljelentést, melyet határozatban indokolt meg.

A határozat tartalmát és így az elutasítás indokát Hadházy Ákos közösségi oldaláról ismerhettük meg, miszerint

a plakátokon egyszerűen megfogalmazott kérdések szerepelnek, a nyilvánosság véleményének felmérése céljából.

(alfahir.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »