A nap témája: A rendőrség szerint rendben vannak a kormány primitív emojis plakátjai

A Nemzeti Nyomozó Iroda határozatában elutasította Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő feljelentését a kormány emojis plakátkampányával kapcsolatban – számolt be róla a képviselő közösségi oldalán.

Hadházy még július végén fordult írásbeli kérdéssel Polt Péter legfőbb ügyészhez, amiben arról kérdezte, hogy nem lát-e okot arra, hogy hivatalból büntetőeljárást kezdeményezzen a plakátkampány miatt, mely nem a tájékoztatást, hanem pártpolitikai célokat szolgál? A legfőbb ügyész válaszában azt írta, hogy a kérdést feljelentésnek értékelte és ennek megfelelően továbbította azt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodának. Azonban a nyomozó hatóság bűncselekmény hiányában elutasította a feljelentést, melyet határozatban indokolt meg.

A határozat tartalmát és így az elutasítás indokát Hadházy Ákos közösségi oldaláról ismerhettük meg, miszerint

a plakátokon egyszerűen megfogalmazott kérdések szerepelnek, a nyilvánosság véleményének felmérése céljából.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Élő fákat vágtak ki Gerizdesen

A Soproni utcában (is) élő fákat vágnak ki az utcán – tájékoztatta a Makói Csípőst egyik olvasónk. A kérdésére, miszerint a háztulajdonos tud-e róla azt válaszolták: nem tudják ki a gazda, de nekik van egy listájuk. Ez közterület és kivágják a fákat.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Petíció indul az őszi szünet elmaradása ellen

Az idei tanévben már biztosan nem lesz őszi szünet, a kormány pedig meghosszabbította a téli vakációt – ezt a Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be a Kormányinfón csütörtökön. Az Adom Diákmozgalom petíciót indított az őszi szünet elhalasztása miatt – tudta meg az ATV Híradója.

Tovább olvasom »

A nap témája: Orbán titokzatos külföldi forrástól kérne 11 ezer milliárd forintnyi hitelt

,,A szükséges pénzügyi forrásokat az Európai Unió megígérte. Ha a brüsszeli bürokraták mégsem adják ide azt a pénzt, ami Magyarországnak jár, akkor más pénzügyi forrásokból szerezzük be a szükséges összeget. Az erről szóló tárgyalásokat az Európai Unióval és más nemzetközi partnereinkkel el is indítottuk” – Orbán Viktor ezekkel a mondatokkal zárta a parlamenti őszi ülésszak nyitó beszédének (talán) legfontosabb részét. 

Tovább olvasom »