A nap témája: A tisztifőorvos most azt ajánlja, hogy csak az viseljen maszkot, aki beteg

Müller Cecília az operatív törzs sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy csak a betegeknek kell védőmaszkot hordaniuk. Azt már korábban elmondták, hogy vannak tünetmentes koronavírusosok is, akik fertőzhetnek. De akkor felmerül a kérdés, ilyenkor miért nem szükséges a szájmaszk használata, hiszen nem feltétlenül tudják magukról hogy fertőzöttek?

Nem fogalmazott egyértelműen a tisztifőorvos a szájmaszkok használatáról.

„Napról-napra egyre furcsább és ellentmondásosabb dolgokkal jönnek elő!(…)”

 

„Nyilván csak szórakozásból viseli a fél világ…”

 

„Ez így jó nagy hülyeség…”

 

„Kedves tisztifőorvos ezt holnap rendbe kéne tenni mert ez felér egy álhírrel amit büntetnek ugye?”

Ez csak néhány hozzászólás az országos tisztifőorvos ajánlásához:

Erről beszélt tehát a sajtótájékoztatóján is.

Történt mindez azok után, hogy még a kormánymédia is beszámolt róla, hogy pl. Szlovákiában kötelező lett a védőmaszk viselete közterületeken és a bevásárlóközpontokban, más forgalmas helyeken pedig mérni fogják az ott lévők hőmérsékletét.

Más a tünetmentes és más a gyógyult

Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke az Alfahír kérdésére arra hívta fel a figyelmet, hogy a járvány idején minden eszköz fontos és javasolt, ami a biztonságot, a fertőzésveszély lassítását illetve annak megakadályozását szolgálja.

Két külön dolog, hogy ki az akinek közegészségügyi érdekből kvázi előírás a maszk használata és kinek szükséges azt hordania. Tehát a koronavírusossal fertőzött betegeknél nem az az ajánlás hogy „biztos, ami biztos, hordják”,  hanem azért kötelező hordani, hogy ne fertőzzenek meg másokat. Egyébként pedig egyfajta védelmet, biztonságérzést ad és kifejezi hogy vigyázok magamra, és te is vigyázz magadra. Ezért biztos hogy minden egyéb védőeszköz legfeljebb túlbiztosítás, de nem ártalmas

– mondta Kincses Gyula.

A MOK elnöke leszögezte: aki meggyógyult az már nem fertőz és minimális az esélye hogy visszaesik, tehát védekeznie sem kell.

Ez így már egyértelmű, de továbbra is az egyik legfontosabb ajánlása a szakembereknek hogy aki teheti maradjon otthon. Ha viszont muszáj az utcára menni akkor próbáljanak mindent megtenni a fertőzés megakadályozása érdekében.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink