A nap témája: A Turisztikai Ügynökség vezetője is a vendégmunkások behozatalát sürgeti

Kezd visszaállni a turizmus a válság előtti szintre, a további növekedéshez különösen fontos lesz a marketing, vendégmunkások nélkül az ágazat nem tud megfelelően működni – többek között ezekről is fejtegette gondolatait a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a turizmus.com oldalnak adott interjújában pár nappal ezelőtt.

Könnyid László szerint bár az oktatás fontos, be kell látni, hogy a magyar munkaerőpiacról nem lehet maradéktalanul megoldani valamennyi, a gazdasági növekedés szempontjából kiemelten fontos ágazat humánerőforrás-gondját, ami a turizmusban is jelentkezik. Így, akár ha csak ideiglenes jelleggel is,

jó, ha külföldi munkavállalókkal töltik be ezeket a munkaköröket, hiszen nem sérülhet a termelékenység.

– körvonalazta meglátásait a turisztikai ügynökséghez másfél éves kihagyás után visszatérő vezérigazgató.

Könnyid az általa vezetett MTÜ átszervezéséről is beszélt, és emellett a szemléletváltást, illetve új nézőpontok bevezetését mindenképpen indokoltnak tartja.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »