A nap témája: Aggódnak a vendéglátósok, hogy a SZÉP-kártyával élelmiszer is vásárolható

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége aggodalommal fogadta a pénteken megjelent rendeletet, miszerint SZÉP-kártya vendéglátás zsebéből élelmiszert is lehet vásárolni a boltokban 2022. február 1. és május 31. között.

Baldauf Csaba elnök elmondta a Turizmus.com-nak, hogy a szakmát teljesen váratlanul érte ez a bejelentés. Kifejtette, a kártyát érintően tavaly bevezetett adókönnyítés célja a turizmus újraindulásának, fellendülésének segítése volt, s 2020-ban és 2021-ben is nagymértékben járult hozzá a belföldi kereslet növeléséhez, valamint a járvány miatt nehéz helyzetbe került vidéki, sok esetben családi üzemeltetésben lévő szálláshelyek, éttermek túléléséhez.

Baldauf szerint az új rendelet azért különösen aggasztó, mert úgy tűnt 2022 a kilábalás éve lesz, de az eddig stabil bevételt jelentő SZÉP-kártya költések a rendelet miatt csökkenhetnek.

Az MSZÉSZ vezetősége továbbra is életbevágóan fontosnak tartja, hogy a SZÉP-kártya keretösszege és kedvezményes adózási feltételei 2022-ben is fennmaradjanak, továbbá, hogy a turizmusfejlesztési hozzájárulás megfizetése alól is legalább 2022. július 30-ig mentesüljenek a vállalkozások, amíg a belföldi és külföldi kereslet helyreáll.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink