A nap témája: Állítólag egyszerre maximum 62 ezer vendégmunkás dolgozhat nálunk

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Magyar Közlöny mellékleteként megjelenő Hivatalos Értesítőben csütörtök este kiadott közleményéből derül ki, hogy egyidejűleg legfeljebb 62 ezer harmadik országbeli állampolgár foglalkoztatható munkavállalási engedéllyel Magyarországon.

A Magyarországon egyidejűleg foglalkoztatható harmadik országbeli állampolgárok legmagasabb létszámáról szóló 19/2015. (VII. 3.) NGM rendelet 2. § (3) bekezdésében hivatkozott létszámadat 62 000 fő.

Az egymondatos közlemény érdekessége, hogy a Nagy Márton által idézett joghely szerint ezt az adatot a tárgyév február 1-jéig kellene közzétenni – írja a 24.hu.

A vendégmunkások alkalmazásáról Gulyás Gergely miniszter a Kormányinfón azt mondta, vendégmunkást csak akkor lehet alkalmazni, ha igazolható, hogy a munkakör nem betölthető magyarokkal, számuk pedig nem haladhatja meg az üres álláshelyek számát.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

43 éve hunyt el Pilinszky János a huszadik század egyik legjelentősebb magyar költője, Baumgarten-díjas, József Attila-díjas és Kossuth-díjas.

Tovább »

A nap idézete

58 éve hunyt el Tamási Áron,  Kossuth-díjas magyar író. Leggyakrabban az ún. népi írók közé sorolják.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »