A nap témája: Állítólag egyszerre maximum 62 ezer vendégmunkás dolgozhat nálunk

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Magyar Közlöny mellékleteként megjelenő Hivatalos Értesítőben csütörtök este kiadott közleményéből derül ki, hogy egyidejűleg legfeljebb 62 ezer harmadik országbeli állampolgár foglalkoztatható munkavállalási engedéllyel Magyarországon.

A Magyarországon egyidejűleg foglalkoztatható harmadik országbeli állampolgárok legmagasabb létszámáról szóló 19/2015. (VII. 3.) NGM rendelet 2. § (3) bekezdésében hivatkozott létszámadat 62 000 fő.

Az egymondatos közlemény érdekessége, hogy a Nagy Márton által idézett joghely szerint ezt az adatot a tárgyév február 1-jéig kellene közzétenni – írja a 24.hu.

A vendégmunkások alkalmazásáról Gulyás Gergely miniszter a Kormányinfón azt mondta, vendégmunkást csak akkor lehet alkalmazni, ha igazolható, hogy a munkakör nem betölthető magyarokkal, számuk pedig nem haladhatja meg az üres álláshelyek számát.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink