A nap témája: Az augusztus 20-i hosszú hétvégére szinte teljesen elfogytak a szálláshelyek

Teljesen megteltek a népszerű hazai szálláshelyek az augusztus 20-i hosszú hétvégére. A legnépszerűbb úti célok idén Budapest, Siófok és Hajdúszoboszló lesznek – tájékoztatta a Szállás.hu portál az MTI-t.

Az ünnepi pihenésért azonban komoly összegeket is elkérhetnek a szállásadók: a fővárosban átlagosan 16 százalékkal, a Balatonon és országosan körülbelül 9 százalékkal drágultak meg a szállásárak éjszakánként egy fő részére a tavalyi évhez viszonyítva.

A legtöbben három éjszakára és három főre foglalnak szállást az adatok szerint, a legnépszerűbbek pedig az apartmanok, csak ezt követik a hotelek, illetve a vendégházak.

Régiós szinten egyeduralkodó a Balaton, a hosszú hétvégi foglalások egyharmada szól erre a területre. Azonban Észak-Magyarország (15,7 százalék), a Nyugat-Dunántúl (10,8 százalék) és az Észak-Alföld (10,7 százalék) települései iránt is komoly érdeklődés mutatkozik. A fentebb említett három dobogós úti cél mögött Eger, Hévíz, Balatonfüred, Gyula, Zalakaros, Szeged és Pécs sorakoznak a népszerűségi listán.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink