A nap témája: Az Emmi szerint mindenkinek jut kórházi ágy és lélegeztetőgép

A cél az, hogy továbbra is mindenkinek jusson kórházi ellátás a koronavírus-járvány idején, emelte ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

Az Emmi hangsúlyozta,,,

Magyarországon mindenkinek jut kórházi ágy, lélegeztetőgép, és a most bevezetett védelmi intézkedésekkel az a cél, hogy így is maradjon.”

Úgy fogalmaztak: ,,az egészségügyi ellátást a gyorsan növekvő betegszámmal együtt járó többletfeladatok mellett is biztonságos mederben tartjuk”. Hozzátették, “bár a koronavírus-járvány világszerte az utóbbi évtizedek egyik legnagyobb kihívása elé állította az egészségügyet, Magyarország „a tavasszal jól bevált recept szerint rendszerszintű biztonsággal kezeli a helyzetet”.

Az Emmi szerint kórházakat a járvány dinamikájának megfelelően lépcsőzetesen nyitják meg, folyamatosan figyelve a kapacitásaikat, így a kijelölt intézmények egymást erősítve, fokozatosan kapcsolódnak be a betegek ellátásába.

Ha egy elsődlegesen kijelölt kórházban megtelik a koronavírus-fertőzöttek kezelésére felkészített ágyak 80 százaléka, az intézmény azonnal jelzést ad, és abban a pillanatban belép a másodlagosan kijelölt kórház. Ennek köszönhető, hogy egyetlen beteg sem maradt ellátatlanul

– írták.

A foglalt kórházi ágyak aránya ma sem haladja meg a 60 százalékot, tehát az ágyak 40 százaléka szabad, az átirányított szakemberek aránya is rendkívül alacsony, ezért a koronavírus-fertőzött betegek kezelése mellett jelenleg a hagyományos ellátás is biztosított az egész országban – közölték, hozzátéve, hogy a koronavírus-fertőzöttek kezelésére eddig felkészített ágyak száma csaknem a háromszorosa annak, mint ahány helyen jelenleg ilyen betegek fekszenek.

A közleményben az is olvasható, hogy a ,,kórházak tudatos felkészítésének és a járvány dinamikájához igazított megnyitásának köszönhetően jelenleg tehát van elegendő ágy, lélegeztetőgép, jól képzett, megbízható egészségügyi dolgozó, s ha mindenki következetesen betartja a védelmi intézkedéseket, akkor lassítani tudjuk a fertőzést és meg tudjuk védeni a kórházak teljesítőképességét.”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Az Adatvédelmi Hatóság szerint is visszaélt hatalmával az EMMI

Elmarasztalta az adatvédelmi hatóság az Emberi Erőforrások Minisztériumát, amiért visszatartja az Ujhelyi István által kikért közérdekű információkat – közölte az EP-képviselő. A szocialista politikus a Nemzeti Adatvédelmi- és Információszabadság Hatóság (NAIH) részletes vizsgálata alapján azt írta: bebizonyosodott, hogy az EMMI tudatosan visszaélt a hatalmával és jogtalanul közérdekű adatokat tartott vissza.

Tovább olvasom »