A nap témája: Az érintett háziorvosok kétharmada nem vállalta az OMSZ-szel az ügyeleti munkát

Igaz-e az az értesülés, hogy több esetben is más megyéből kellett átvezényelni dolgozókat a Győr-Moson-Sopron megyei ügyeleti ellátásra? – ezt kérdezte az ugytudjuk.hu az Országos Mentőszolgálattól, amely március elejétől ellátja az ottani ügyeleti feladatokat.

A mentősök azt a választ küldték:

Győr-Moson-Sopron vármegyében 62 háziorvossal és 20 gyermek háziorvossal kötött eddig szerződést az OMSZ.

A válasz egy másik pontján arról írtak, bíznak abban, hogy az eddig távolmaradt orvosok „is be fognak kapcsolódni az ellátásba annak érdekében, hogy az ügyeleti rendszer a jövőben is zavartalanul működhessen”, és itt egy zárójeles megjegyzésbe tettek bele egy igencsak fontos adatot:

az érintett vármegyék háziorvosi létszámának mintegy kétharmada tartozik a távolmaradók közé.

Ennek azért van jelentősége, mert eddig nem volt nyilvános adat arról, hogy hány háziorvos írta alá az új ügyeleti szerződését abban a három megyében (Győr-Moson-Sopron, Szabolcs, Borsod), ahol már bevezették az új rendszert.

Azokat az ügyeleti időszakokat, amelyeket háziorvosok nem töltenek be, kórházi orvosokkal, mentőorvosokkal, mentőtisztekkel biztosítják – tették hozzá a győri mentősök. Azt is megírták, hogy az OMSZ állományában átvezénylésre nem került sor.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

A legtöbb Spar sem nyit ki szenteste napján

A karácsonyi ünnepekre való nyugodt, békés odafigyelés érdekében a SPAR Magyarország december 24-én az INTERSPAR-okat és egyes bevásárlóközpontokban lévő SPAR és City SPAR szupermarketeket kivéve zárva tartja saját üzemeltetésű üzleteinek jelentős részét.

Tovább olvasom »