A nap témája: Az érintett háziorvosok kétharmada nem vállalta az OMSZ-szel az ügyeleti munkát

Igaz-e az az értesülés, hogy több esetben is más megyéből kellett átvezényelni dolgozókat a Győr-Moson-Sopron megyei ügyeleti ellátásra? – ezt kérdezte az ugytudjuk.hu az Országos Mentőszolgálattól, amely március elejétől ellátja az ottani ügyeleti feladatokat.

A mentősök azt a választ küldték:

Győr-Moson-Sopron vármegyében 62 háziorvossal és 20 gyermek háziorvossal kötött eddig szerződést az OMSZ.

A válasz egy másik pontján arról írtak, bíznak abban, hogy az eddig távolmaradt orvosok „is be fognak kapcsolódni az ellátásba annak érdekében, hogy az ügyeleti rendszer a jövőben is zavartalanul működhessen”, és itt egy zárójeles megjegyzésbe tettek bele egy igencsak fontos adatot:

az érintett vármegyék háziorvosi létszámának mintegy kétharmada tartozik a távolmaradók közé.

Ennek azért van jelentősége, mert eddig nem volt nyilvános adat arról, hogy hány háziorvos írta alá az új ügyeleti szerződését abban a három megyében (Győr-Moson-Sopron, Szabolcs, Borsod), ahol már bevezették az új rendszert.

Azokat az ügyeleti időszakokat, amelyeket háziorvosok nem töltenek be, kórházi orvosokkal, mentőorvosokkal, mentőtisztekkel biztosítják – tették hozzá a győri mentősök. Azt is megírták, hogy az OMSZ állományában átvezénylésre nem került sor.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink