A nap témája: Az infláció miatt szinte félmillió forintot bukhatunk háztartásonként

1800 milliárd forintot, vagyis háztartásonként átlagban 450 ezer forintot is bukhatunk idén azzal, ha a pénzünket csak tartogatjuk otthon készpénzben vagy lekötetlen betétben a számlánkon – számolta ki a Napi.hu

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) friss adatai szerint ugyanis március végén már 6915 milliárd forintot tartott a lakosság készpénzben és csaknem 10 900 milliárd forintot folyószámlabetétben, miközben az infláció a jegybank becslése szerint 9-10 százalék között alakulhat az idén, tehát ez a pénz az értékének a tizedét elveszítheti.

A jegybanki adatokból az is kiderül, hogy hiába jutottak hozzá a háztartások februárban mintegy 1000 milliárd forinthoz a kormányzati osztogatások következtében, ezt a pénzt nem fektették be, a kiadások teljesen elvihették azt a többletet, amit az államtól kapott pénz hozott.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

14 éve hunyt el Raksányi Gellért, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész, érdemes és kiváló művész.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink