A nap témája: Az Orbán-kormány több mint kétszer annyit költ propagandára, mint közgyógyellátásra

Bármely tételt ki lehetne emelni, de ez a két tétel pontosan leképezi, hogy mi is a fontos a 13 éve kétharmaddal kormányzó rezsimnek – írta Potocskáné-Kőrösi Anita, a Jobbik-Konzervatívok elnökhelyettese.

Sokan szenvednek a mindennapok megpróbáltatásaitól, az elszabadult élelmiszer- és rezsiáraktól, vagy éppen attól, hogy hónap végén egyenek vagy egyáltalán kiváltsák-e a gyógyszereiket – vázolta a mai magyarországi, általános állapotokat az ellenzéki politikus.

Hozzátette: vannak olyan gyógyszerek, amelyeknek az elmúlt hetekben négy-ötszörösére emelkedett az ára, mert elvették a támogatást. Nem beszélve a felnőtt pelenkák és egyéb segédeszközök drágulásáról.

Az elmúlt napokban egy kétségbeesett idős hölgy hívott, hogy megszüntették a közgyógyellátását és a nyugdíjából nem tudja kiváltani a gyógyszereit, mert ennie is kell; így a biztos halál vár rá.

– számolt be a gyomorszorító magyar valóságról a jobbikos politikus.

A közgyógyellátás éppen nekik segít, a legrászorultabb, beteg magyaroknak – magyarázta. Hozzátette: most az ő kezüket is elengedi a kormány, kilöki őket az út szélére.

17 milliárd és 40 milliárd, két tétel: közgyógyellátás és kormányzati kommunikáció. Ebben a sorrendben.

A 13 éve regnáló kormány ugyanis több mint dupláját költi el jövőre propagandára, mint közgyógyellátásra. Talán azt gondolják, hogy az segít, ha teleplakátolják az országot vagy éppen leveleket küldözgetnek arról, hogy ,,jobban élünk, mint 15 éve” vagy ,,nem hagyunk senkit az út szélén”.

Potocskáné szerint ez nemhogy nem segít, de még tovább építi azt az alternatív valóságot, amelyre a kormány a hatalmát alapozza. Azok az emberek, akik jövőre majd elesnek a közgyógyellátástól, óriási bajban lesznek. Hozzátette: kormány pedig folytatja a propagandát és elhiteti a magyarokkal, hogy még soha nem volt ilyen jó az élet.

„Tanulságos ez a két szám. Ez ma Magyarország Kormánya.”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink