A nap témája: Az Origót kellett a bíróságnak legtöbbször helyreigazíttatnia

Egy közérdekű adatigénylésre válaszul nyilvánosságra hozta a Fővárosi Törvényszék, hogy a főbb hazai sajtótermékek közül melyiket hányszor perelték be, és ezek milyen eredményekkel zárultak.

Az Átlátszó Ki Mit Tud?-platformján keresztül intézett adatigénylés 2019. január 1. és 2019. december 31. közötti időszakot vizsgált, 61 –kormánypárti és ellenzéki- sajtóterméket érintve.

Ennek eredménye alapján kormánypárti sajtótermékek vezetik a szégyenlistát, közülük is az Origó a kiemelkedő. A fideszes lap, amely gyakran azt is megengedi magának, hogy álhírportálokat idéző módon szerző nélküli, támadó jellegű politikai cikkeket tegyen közzé,

33 peréből 21 esetben vesztett, további négyben részben adtak helyt a kereseteknek.

A Pesti Srácok esetében 31 perből 12 volt vesztes, a TV2-nél 23-ból 12, míg a Hír TV-nél 21-ből 8 járt elmarasztaló eredménnyel. A számokat elnézve nem csoda, hogy csak a Jobbik több mint 250 pert nyert az elmúlt években a kormánypárti médiumokkal szemben.

Az ellenzéki/független sajtóban összesen 87 esetről volt szó, ebből mindössze 13 volt vesztes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Téli üzemmódban a Magyar Közút

Minden év november 10. napjától téli üzemmódra vált a Magyar Közút Nonprofit Zrt., ez az idei évben sincs másként. Így országosan 19 megyei igazgatóságán, 95 mérnökségén és a központi irányításban is 0-24 órás szolgálatra állnak át a szakemberek. A következő hónapokban mintegy 3700-an dolgoznak váltott, 12 órás műszakokban a szükséges téli útüzemeltetési feladatok ellátásán, koordinációján – közölte a társaság a héten.

Tovább olvasom »