A nap témája: Az orvoshiányból is az EU legjobbjai között vagyunk

Százezer főre vetítve 2021-ben Magyarországon volt a harmadik legkevesebb orvos az Európai Unióban – írja az Eurostat most publikált, de 2021-es adatai alapján a Népszava. Abban az évben nagyjából 1,82 millió orvos praktizált az EU-ban: a legtöbben Németországban (377 ezren), utána Olaszországban (243 ezren), majd Franciaországban (216 ezren).

Magyarország a 12. volt, 32 ezer praktizáló orvossal. Azonban ha 100 ezer főre vetítve nézzük, hány praktizáló orvos van, már más a helyzet. Németország így se zár rossz helyen, ötödik, de az első Görögország (629,2), második Portugália (562), a harmadik pedig Ausztria (540,9). Magyarország harmadik a negatív dobogón (329,8), utána Belgium (324,8) és Franciaország (217,5) található.

A 100 ezer fős mutató tekintetében Magyarországon 2019-ben volt a legjobb a helyzet (349,4), a legrosszabb pedig 2015-ben (309,7). 2013 óta vannak ilyen adatok, azóta nagy változások nem történtek egyébként a praktizáló magyar orvosok számában.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Szalagot kaptak a makói Kerisek is

Február 8-án a Keri szakképző iskola tanulóinak tűzték fel a végzősöknek hagyományosan járó kék szalagot, annak jelképeként, hogy képzésük utolsó szakaszába léptek.

Tovább »

A nap idézete

60 éve született Détár Enikő, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett Déryné-díjas magyar színésznő, szinkronszínész, előadóművész.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink