A nap témája: Az új épületek is műemlékek lesznek Orbánék hatvanpusztai birtokán

,,Befejezéshez közeledik Orbánék hatvanpusztai luxus kastélya, de még mindig tudnak meglepetéssel szolgálni”írta Hadházy Ákos, aki új fotókat tett közzé a miniszterelnök családjának Alcsútdoboz határában épülő birtokáról.

Kiderült, hogy két nagy méretű, feltehetően szökőkutaknak szánt medencét is kialakítottak a területen, a teljesen átépített, modernizált épületek pedig műemléki védettséget kapnak a kormányhivataltól. A birtokon egyébként a többszintes, mélygarázsos, liftes, tetőtérbeépítéses épületeket juhakolnak hívják. 

Hadházy emlékeztet: az építkezést egy különösen védett műemlék ledózerolásával kezdték. Kérdésére azt közölte a kormányhivatal, kapott rá engedélyt, de a régi anyagokból és az eredetihez hasonló épület épül majd. Ezután megkérdezte a ,,műemlékvédelemnél„, tudják-e, hogy az ,,újjáépítés” során nem az eredeti anyagokból építkeztek és hogy az új épületek formájának sincs semmi köze az eredetihez. Visszaírták, hogy tudják, de nem zavarja őket. Arról biztosították a képviselőt, hogy a teljesen új épületek is műemléki védettséget élveznek majd.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

43 éve hunyt el Zelk Zoltán, Baumgarten-, József Attila- és Kossuth-díjas magyar költő, prózaíró, 2012-től a Digitális Irodalmi Akadémia posztumusz tagja.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Elkezdődött az ajánlásgyűjtés

Tegnap, április 20-án, szombaton kezdődött az európai parlamenti, helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás kampányidőszaka. A jelöltek és jelölő szervezetek megkezdhetik az ajánlások gyűjtését.

Tovább olvasom »

A nap képe

Így várjuk a turistákat Makón: térdig ér a gaz a Hagymaház előtti parkban, a sétány mellett.

Tovább olvasom »