A nap témája: Az unióban a magyar infláció a legmagasabb

Egyre több pénzt kell a boltok pénztárában hagyni egy-egy bevásárlást követően. A statisztikai adatok szerint négy-öt százalékos a drágulás üteme. A Szabad Európa azonban igyekezett több terméken keresztül is megvizsgálni a drágulást, s arra jutottak, hogy sokkal nagyobb mértékben emelkednek az árak. 

Kép: Szabad Európa Infografika

A portál szerint az elmúlt hónapokban meglódultak a fogyasztói árak Magyarországon. Európai összehasonlításban előkelő helyen van a hazai infláció. A legfrissebb, szeptemberi adatok szerint 5,5 százalékkal emelkedtek az árak éves alapon.

A Szabad Európa összesítése szerint már egy hónap alatt is jelentős árváltozást tapasztaltak a bevásárlólistájukon. Szeptemberről októberre a másfél százalékos zsírtartalmú tej ára 3,5 százalékkal nőtt. A cukor 9,1, a vaj 10,8, a liszt 25,2 százalékkal került többe októberben, mint előző hónapban. Egy liter 95-ös benzinért 9,8 százalékkal kellett többet fizetni egyetlen hónap leforgása alatt.

Olcsóbb lett viszont a csirkemell, amelyért 6,7 százalékkal kell kevesebbet fizetni, míg a szezonális zöldségek közül a koktélparadicsom ára 27,9, a burgonyáé pedig 8,3 százalékkal csökkent. Az általuk kiszemelt márkájú vécépapír, fogkrém, csokoládé, üdítő, mosópor, kávé, banán, olívaolaj, tojás és kenyér ára nem változott, és a mozijegy sem drágult.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Farkas Éva: levittük a munkanélküliséget

,,Brüsszeli” forrás, egy uniós pályázat, a Makói Paktum – helyi foglalkoztatási együttműködések kialakítása című projekt zárórendezvényét tartották meg csütörtökön a Korona Konferenciaközpontban.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink