A nap témája: Az uniós pályázatokat átszövi a korrupció, a büntetéseket az adófizetők fizetik

A Transparency International Magyarország ügyvezetője a Népszavának adott interjúban az állami korrupció lényegéről beszélt.

A kormánynál sokáig arra számítottak, hogy szinte bármit meg lehet csinálni, és az Európai Unió szemet huny efelett…A probléma az, hogy az adófizetők pénzéből fizetik a büntetést. Az állam ezt elvileg átháríthatná a korrupciót elkövetőkre, de itt ez nem életszerű, mert ebben az esetben a büntetés minden bizonnyal a kormányhoz közelálló személyekre és vállalatokra szállna.

– mondta a többszáz milliós, rendszerszintű visszaélések és más szabálytalanságok miatt bevállalt büntetésről Martin József Péter.

Magyarországon a korrupció végletesen központosított. Az állami korrupció lényege az erőforrásoknak különféle eszközökkel történő újraosztása, az új elit megteremtése, és a kormányközeli szereplők jutalmazása, helyzetbe hozása.

– tette hozzá a Budapesti Corvinus Egyetem adjunktusa.

Martin szerint a rendszer mozgásban van, vagyis egyesek bekerülnek a pixisbe, mások meg kiesnek onnan.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Ma van advent első vasárnapja

Ma van advent első vasárnapja, a vízkereszt utáni első vasárnapig tartó karácsonyi ünnepkör és az egyházi év kezdete – írta közösségi oldalán Zeitler Ádám, makói önkormányzati képviselő, a Jobbik regionális igazgatója.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink