A nap témája: Csökkent a magyar gazdaság az 1 évvel ezelőtti adatokhoz képest

Az egy évvel korábbi számokkal összevetve az első negyedévben is csökkent a magyar gazdaság teljesítménye. Mindebben közrejátszik a viszonylag erős bázis: tavaly ugyanis a magyar GDP azon kevesek közé tartozott, amely bővülni tudott az első három hónapban.

Magyarország bruttó hazai terméke 2021 I. negyedévében – a nyers adatok szerint – 2,3, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok alapján 1,8 százalékkal csökkent az előző esztendő ugyanezen időszakához képest.

Az előző negyedév viszonylatában – a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint – a gazdaság teljesítménye 1,9 százalékkal nőtt, a KSH keddi közlése alapján.

A statisztikai hivatal emellett azt is jelezte, negyedéves bázison növekedést is mértek: 1,9 százalékkal bővült a gazdaság teljesítménye. Ehhez leginkább az ipar, a pénzügyi, biztosítási tevékenység, továbbá az információ, kommunikáció nemzetgazdasági ág járult hozzá.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A Makói Idősek Otthonában járt a Hanki-Ker Mikulása

A Csongrád-Csanád Megyei Szivárvány Otthon Makói Idősek Otthonába az idősek által már hosszú-hosszú évek óta nem látott vendég érkezett egy helyi vállalkozás, a Hanki-Ker Kft. kezdeményezésének köszönhetően – számolt be róla Botlik Anita.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: A Mol szerint pánikvásárlás van a benzinkutakon

A Mol szerint beindult a pánikvásárlás a benzinkutakon, több helyen napokkal ezelőtt elfogyott a hatósági áras üzemanyag, az autósok pedig felvásárolták a drágább típusokat is. A Telex azt írta, hogy azok a kutak viselik az extra terhelést, ahová a máshonnan elküldött autósok áradata zúdul, de ott is gyorsabban merülnek ki így a készletek.

Tovább olvasom »