A nap témája: Demonstrációra készülnek a benzinkutasok

Autós demonstrációra készülnek és petíciót címeznek Orbán Viktornak a magánbenzinkutak üzemeltetői, ha a hétfő délelőtti tárgyalásukon sem történik előrelépés a kormánnyal – írja az atv.hu.  A 480 forintos hatósági ár miatt a kiskutak üzemeltetői részéről már az is felmerült, hogy egy érdekérvényesítő szervezetet is létrehozzanak.

A tárgyaláson az érintettek érdekeit a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) képviseli. Az üzemeltetők a csődhullámot kívánják elkerülni, miután a töltőállomások már többet fizetnek az üzemanyagért, mint amennyiért eladhatják azt.

A VOSZ főtitkára, Perlusz László a portálnak optimistán arról beszélt, azt tapasztalták, hogy néhány hét alatt is el lehet érni eredményt. Perlusz szerint a kisebb kutakat sem lehet az út szélén hagyni, és egyfajta közteherviselés jelenthetne megoldást, miközben az érintetteket egyéb módon lehetne segítséget nyújtani.

,,Nem azt mondom természetesen, hogy hitelbe vagy kölcsönbe kényszerítjük ezeket a vállalkozásokat, de sok olyan eszköz van, amelyet egyébként alkalmaztunk a pandémia idején is, ezeket mind-mind alkalmazni lehet ezeknél a kiskutaknál is”

– fejtette ki Perlusz.

A cikkben emlékeztetnek, a kisebb töltőállomásoknak már hetek óta komoly fejtörést okoz az árstop. Van, aki már a bezáráson gondolkodik, ha az utolsó csepp üzemanyag is kifogy. Sőt, olyan is akadt, aki már lehúzta a rolót, miután félmilliós veszteséget termelt havonta. Sajtóhírek szerint egyes kutakon mennyiségi korlátozást vezettek be, de olyan állomás is van, ahol arra kérik a vásárlókat: ne náluk vegyenek üzemanyagot.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A Bartók szülői közössége polgári peres eljárást indított a fenntartó ellen

Az M-BB Iskoláért Védegylet a Bartók intézmény törvényes működésének helyreállítása iránt kérelemmel fordult a Klebelsberg Központhoz, az Oktatási Hivatalhoz, az Oktatásért Felelős Miniszterhez, az eddig történtek miatt pedig polgári peres eljárást kezdeményeztek a Makói Általános Iskola és a Hódmezővásárhelyi Tankerület ellen.

Tovább »

Az állatvédők szerint állattartói jogosítványre lenne szükség

Magyarországon bárki bármikor állattartóvá válhat. Van, hogy tartási ismeretek nélkül vesz család magához házi kedvencet. A felelőtlen tartás végett sok esetben a megunttá vált állatok az utcára kerülnek vagy a silány tartás öli meg őket. Seres Zoltán az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője szerint az állatok birtoklását jogosultsághoz kellene kötni, az állatok illegális szaporítását pedig még keményebben kellene büntetni.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink