A nap témája: Drága lesz a lángos is idén

A g7 gazdasági hírportál pár hete adatokat gyűjtött össze a Balaton parti településeken, amelyben azt írta, már van olyan hely, ahol feltéttel 2000 forintot is elkérnek egy lángosért.

A kormánysajtó akkor még vihogott ezen, úgy gúnyolódva, hogy „annyira drága, hogy devizahitelt kell felvennünk rá, hogy vehessünk egyet a Balatonnál”. A lángos magas áráról beszélni szerinte provokáció, mert nem az elszabadult inflációról van szó, hanem „a Balatongyűlölők szokásos hecckampánya zajlik” – fogalmazott, és „újra el lehet sütni, hogy milyen rosszul élünk, hiszen ezzel legalább lehet hergelni az olvasókat, és egy kicsit újra lehúzni a Balaton renoméját, mondván ne nyaralj itthon hülye magyar, mert tönkremész, hitelt kell felvenni a lángosra is.”

Ami tehát egy négyfős család egyetlen étkezése esetében akár tetemes kiadást jelenthet, a kormánysajtó úgy kommentálta, hogy „a nyár még el sem kezdődött, de azért készüljünk fel rá, hogy a következő pár hónapban megtudhatjuk, hogy el kell adnunk a fél vesénket két gombóc fagyiért”, majd azzal söpörte le az egészet az asztalról, hogy „éljen soká a baloldali igazmondás!”.

Eközben a GKI szerint valószínűtlen, hogy egy számjegyűre csökkenjen az infláció. Már 19 százalékos pénzromlással számolnak éves átlagban, 1 százalékponttal magasabbal, mint negyedévvel ezelőtt. Úgy számolnak, még várhatóan 25 ezer ember veszítheti el a munkáját a gazdaság visszaesése miatt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

91 éve hunyt el Ferenczi Sándor orvos, pszichoanalitikus, a magyar pszichoanalitikai iskola megteremtője.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink