A nap témája: Eddig 12 ezer egészségügyi dolgozó kapott oltást itthon

Eddig majdnem 12 ezer egészségügyi dolgozót oltottak be koronavírus elleni vakcinával, december 26. óta pedig összesen 40 ezer embernek elegendő oltás érkezett hazánkba – közölte Müller Cecília az operatív törzs tájékoztatóján.

Kedden további 39 ezer ember oltására elegendő adag érkezik, ugyanakkor az oltóanyagok felét tartalékolják, mivel egy személynek két oltásra van szüksége a legmagasabb védettség eléréséhez.

Mint kiderült, a hétvégén 20.744 óvodai és iskolai dolgozó vett részt az önkéntes koronavírustesztelésen, közülük 209-en voltak fertőzöttek. Összevetve az egy hónappal ezelőtti teszteléssel, melyben 40 ezer óvodai és 83 ezer általános iskolai dolgozó vett részt, a pozitivitási arány javult.

Az operatív törzs arra is kitért, hogy jelenleg 6.000 darab Szputnyik V vakcina került eltárolásra Magyarországon, amiket a kutatók vizsgálnak, György László közigazgatási államtitkár vezetésével pedig megalakult az oltási tervek végrehajtásával foglalkozó munkacsoport.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

113 éve hunyt el Mikszáth Kálmán magyar író, újságíró, szerkesztő, országgyűlési képviselő.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink