A nap témája: Egy felmérés szerint a magyarok kétharmada rossznak látja a hazai gazdasági helyzetet

Globális szinten az inflációt tartják a legaggasztóbb problémának az emberek, hazánkban pedig az átlag feletti a pénzromlás miatti aggodalom – derül ki az Ipsos friss felméréséből. A hvg.hu azt írja, a Mi aggasztja a világot (What Worries the World) című nemzetközi kutatás alapján a jelenlegi gazdasági helyzetről a magyarok 33 százaléka mondta, hogy jó, a többiek, 67 százalékuk rossznak látja azt az országban.

A Magyarországgal együtt 27 országban elvégzett felmérés szerint az infláció úgy volt képes a legjelentősebbnek vélt problémává válni, hogy az első öt közé csak áprilisban került be. 

Tehát az inflációt a megkérdezettek 32 százaléka nevezte meg mint az országában leginkább aggasztó társadalmi vagy politikai kérdést, miközben Magyarországon 40 százalék tartja ezt a legnagyobb problémának a márciusban mért 28 százalékhoz képest.

Ezenkívül világviszonylatban az öt legaggasztóbb jelenség közé került még a szegénység/társadalmi egyenlőtlenség (31%), a munkanélküliség (29%), a bűnözés és az erőszak (25%), valamint a pénzügyi/politikai korrupció. Magyarországon ezeket sorrendben a válaszadók 41 (+6 százalékpont az előző havi felméréshez képest), 19, 6, és 43 százaléka találja leginkább aggodalmat keltőnek.

A koronavírus-járványtól egyre kevesebben tartanak, az összesített listán már csak a nyolcadik helyre fért be, 18 százalékkal. A magyarok körében ezt 13 százalék találja a leginkább aggodalomra okot adónak.

A katonai konfliktus miatt leginkább Európában aggódnak, jellemzően 30 százalék feletti arányban, míg hazánkban a háborútól kevésbé tartanak a magyarok, mindössze 13 százalék nyilatkozott így.

Mindemellett globálisan tízből hat válaszadó úgy gondolja, hogy országa rossz irányba megy. Magyarországon 64 százalék válaszolta ezt, s csak 36 százalék mondta, hogy jó irányba mennek itt a dolgok.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Dr. Lantos Péter professzor lesz Makó díszpolgára

Szerdán zárt ülésen döntött arról a testület, hogy Makó Város Díszpolgára kitüntető címet adományoz Dr. Lantos Péter professzor részére, elismerve ezzel egész életművét, mellyel általános elismerést szerzett, és hozzájárult Makó város jó hírnevének öregbítéséhez. Az elismerést az augusztus 20-i ünnepségsorozat részeként adják át.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink