A nap témája: Egy felmérés szerint több mint ezer pedagógus nem vállalja a kötelező oltást

Felmérésük alapján több mint ezer pedagógus nem vállalja a kötelező oltást – mondta a PDSZ Országos Választmányának tagja a Spirit FM Aktuál című rádióműsorában. Nagy Erzsébet az atv.hu szerint azt is hozzátette, át kellene gondolni az online oktatás kérdését.

Az iskolák kapcsán elhangzott, hogy szeptembertől az az intézkedési terv van életben, amit tavaly bevezettek, azzal a különbséggel, hogy annak nem része a kötelező maszkviselés a közösségi terekben és a távolságtartás sem. Ha egy iskola be akarja vezetni például a kötelező maszkviselést, akkor „meg kell harcolni a szülőkkel”, mert vannak, akik úgy vélik, az egészségtelen gyermekük számára.

Eközben egyre több hír érkezik arról, hogy osztályokat kell bezárni. Nagy Erzsébet azt is elmondta: olyan mennyiségben jönnek a hírek a karanténba zárt osztályokról, hogy szerinte az online oktatást is át kellene gondolni, adataik azonban egyáltalán nincsenek, és ezt bajnak látja.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének képviselője szerint a jelenlegi rendeletet figyelembe véve a jogászaik úgy látják, hogy a kötelező oltás az óraadókra, vagyis a megbízási szerződéssel rendelkezőkre nem vonatkozik. Úgy véli, kijelenthető, hogy a rendelet nem vonatkozik rájuk, mint ahogyan azokra sem, akik bejárnak, de más cég alkalmazásában állnak, mint az étkeztető vagy takarító személyzet.

Egy friss felmérésről, amelyben 194 intézményből jött válasz, Nagy azt is elmondta, hogy a beérkezett válaszok szerint

6253 kötelezően beoltandó személyből 1105 jelezte, hogy nem vállalja az oltást, ami csaknem 20 százalékos arány az adataik alapján.​

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

13 milliós Audi Nagylakon

Egy, az osztrák hatóságok által körözött luxusautót foglaltak le a Nagylak Közúti Határátkelőhelyen a magyar rendőrök.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink