A nap témája: Egy hét alatt háromszáz rendőr mondott fel

Június 1-től 8-ig összesen 299 rendőr mondott fel, közölte az Országos Rendőr-főkapitányság a Magyar Hanggal. 2020 novembere óta a járvány miatt nem távozhattak, hasonlóan az egészségügyi dolgozókhoz.

A Független Rendőr Szakszervezet főtitkára szerint ez egy hét alatt magas számnak tekinthető, és a leszerelési hullám várhatóan tovább folytatódik. Azt mondta, főleg utcai szolgálatot teljesítő tiszthelyettesek távoznak. Összesen 37 ezer rendőr van az országban.

Közben az utánpótlással komoly gondok vannak, az rtl.hu szerint idén csak 460-an jelentkeztek a két évig tartó tiszthelyettesi technikumi képzésre.

A rendőri fizetésekkel kapcsolatban beszédes volt Pintér Sándor belügyminiszter reakciója, amikor a pedagógusbérek ügyében felvetették neki, hogy a rendőrségnél úgyis jó az érdekérvényesítő-képessége: „(…) ha megnézzük a rendőrséget és a rendőrök fizetését, jó a szervezettségük, jó a teljesítményük, meg egyebek, de nem sokkal előzik meg a pedagógusokat”.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

102 éve született Jancsó Miklós kétszeres Kossuth-díjas és Balázs Béla-díjas magyar filmrendező, forgatókönyvíró, érdemes és kiváló művész.

Tovább »

Letették a kínai csomagolóüzem alapkövét Makón

Csomagolóanyag-gyárat épít a hongkongi hátterű Benepack Hungary Kft. Makón az ipari parkban, a 65 millió eurós (25,3 milliárd forintos) beruházás alapkövét kedden tették le. A következő 12 hónapban elkészül az üzemet kiszolgáló infrastruktúra, a gyár pedig 2024 szeptemberében működésbe állhat.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A Jobbik továbbra is határőrt követel a kerítés mellé

A Jobbik már évekkel ezelőtt felhívta a figyelmet arra, hogy a migrációs helyzet hosszú távon komoly kihívások elé fogja állítani hazánkat, ezért hosszú távú megoldásra van szükség. A kormány azonban erről nem gondoskodott, sőt átverte a magyar embereket – írja közleményében az ellenzéki párt.

Tovább olvasom »