A nap témája: Egyetlen forint sem folyt be a bevándorlási különadóból

A Stop Sorosként elhíresült törvénycsomagot egy évvel ezelőtt szavazta meg a parlament, aminek következtében bevezették a bevándorlási különadót.

Az ebből befolyó összeget a minisztérium a bevándorlással szembeni védekezésre kívánta fordítani, ám mára biztossá vált, hogy ebből aztán nem finanszírozzák majd a határkerítés megerősítését, hiszen egy peták sem érkezett be bevándorlási különadóként.

Az adót egyébként eredetileg olyan szervezeteknek kellene fizetniük, amik propagálják vagy támogatják a bevándorlást, de egyelőre ezek köre ismeretlen. Egyes jogvédő szervezetek kikérték maguknak, hogy ilyen tevékenységet végeznének, mivel azzal, hogy kiállnak a tranzitzónában tartózkodók emberi jogaiért nem támogatják magát a migrációt, míg a valóban bevándorláspárti Migration Aid Alapítvány és a Menedék Migránsokat Segítő Egyesület hiába fordult a NAV-hoz, hogy állásfoglalást kérjenek arról, vonatkozik-e rájuk az új adónem és ha igen, mi alapján vallják be és fizessék meg azt, nem kaptak visszajelzést.

Ahogy a HVG sem kapott választ a NAV-tól arra, hogy szerintük kellett volna-e fizetnie valakinek. A pénzügyminisztérium pedig arra nem válaszolt, hogy hatályban tartanak-e egy adót, amit senki sem fizet.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink