A nap témája: Egymilliárd „Bözsi-csekk” még forgalomban van

Több mint 900 millió forintos veszteséggel zárta az elmúlt évet az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. – közli a Népszava a cég leadott beszámolójára hivatkozva, ugyanakkor hozzáteszi, december végén még több mint egymilliárd forint értékű utalványt nem váltottak be a cégnél, miközben 2019. januárjától megszűnt ezek forgalmazása. Az elszámolás azonban folytatódott a szerződött elfogadóhelyekkel az idei első negyedévben is.

Az utalványokat a Fidesz-kormány rendszeresen ajándékként vagy választások előtti juttatásként küldte ki az idősebbeknek.

A dokumentációból kiderül, hogy folyamatosan csökkenő forgalom mellett is 2,3 milliárdot költöttek el tavaly tranzakciós- és szállítási díjakra, jutalékokra. Előző évben, amikor nagyüzem volt az utalványok forgalmazásában, még ennek dupláját fizették ki ezekre a szolgáltatásokra.

Meglepő, de a cég 2018-ban még 1 milliárdnyi ingatlanvagyonnal bírt, most azonban ennek már nyoma sincs.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

121 éve született Szerb Antal, magyar író, irodalomtörténész, nemzetközileg népszerű regények szerzője.

Tovább »

📷 Elballagtak a kerisek

A középiskola olyan, mint az autóversenyzés. Rengeteg háttérmunkás dolgozik a sikerért, de a nagy eseményen a végső eredmény annak a kezében van, aki a volán mögött ül – fogalmazott Papós András, a Hódmezővásárhelyi SZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium megbízott igazgatója az iskola szombat délelőtti ballagásán.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Ez áll az Európai Bizottság jogállamiságról szóló levelében

A 444.hu állítása szerint birtkokukba jutott a feltételességi mechanizmus elindításáról szóló levél, amelyben az Európai Bizottság (EB) 50 oldalon keresztül fejti ki, hogy a magyar államot pénzvesztéssel fenyegető eljárás több mint tíz éve megoldatlan problémák miatt indult, és hogy miért látják bizonyítottnak a pénzvesztést és a jogállamiság sérelmét Magyarországon.

Tovább olvasom »