? A nap témája: Egyre több magyar család szorul segítségre

A magyar boltokban olyan mértékben drágultak a termékek, hogy már azok a családok is segítségért folyamodnak, akik korábban a szeretetszolgálatokon keresztül másokat segítettek ki az adományaikkal, számolt be az RTL Híradó.

Dobis-Lucski Zsófia, a Magyar Református Szeretetszolgálat kommunikációs referense azt mondta, a családoknak nagy félelmük, hogy nem tudják majd kifizetni a magas rezsiszámlákat, illetve attól is tartanak, hogy nem tudják megoldani a bevásárlást, mert nem marad elég pénzük arra, hogy élelmiszereket vásároljanak.

Más szervezeteknél is azt tapasztalják, hogy idén télen nagyobb szükség van rájuk, mint korábban bármikor. „Sok esetben olyan családok is segítséget kérnek, akik korábban adományozóink voltak” – nyilatkozta az RTL-nek Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója.

„Sokan kérnek segítséget a fűtéshez, vagy akár kérnek élelmiszercsomagot, hogy ezzel is spóroljanak”

– tette hozzá Gáncs Kristóf.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink