A nap témája: Ekkora emelésre számíthatnak jövőre a nyugdíjasok

Folyamatban a 2024-es költségvetés tervezése, az erről szóló dokumentumot már véleményezte a Költségvetési Tanács. Ez alapján pedig kiderült az is, hogy a kormány 6 százalékos nyugdíjemeléssel számol jövőre, mivel az éves átlagos inflációt jövőre 6 százalékosra becsülik.

Ez jövőre a jelenlegi 208 ezer forintos átlagnyugdíjjal számolva havi 12 500 forintnyi pluszt jelenthet, ami éves szinten 150 ezer forintnyi többletnyugdíj – számol be a Portfolio.hu.

Ez alapján mivel a kormány szerint a gazdasági növekedés várható mértéke a 3,5 százalékot meghaladja és ha az államháztartás egyenlegcélja teljesül, akkor a nyugdíjasokat novemberben nyugdíjprémium is megilleti. A legmagasabb egyszeri összeg itt 12 ezer forint lehet. Ehhez a kormány által várt 4 százalakos gazdasági növekedés is szükséges.

Az infláció kapcsán egyébként a KSH legutóbb azt közölte, hogy idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 24 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit; az elmúlt egy évben a háztartási energia és az élelmiszerek ára emelkedett a leginkább, utóbbi 37,9 százalékkal drágult.

Ismert az is, hogy a miniszterelnök optimistán már 2023 végére azt várja, hogy éves alapon egyszámjegyű lesz az infláció hazánkban.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

49 éve született Elek Ferenc Jászai Mari-díjas magyar színész, a Budapesti Katona József Színház tagja.

Tovább »

Madármegfigyelő túra lesz holnap Apátfalvánál

Júniusban, a Magyar Nemzeti Parkok Hete programsorozat keretében a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság valamennyi tájegységén szervezünk túrákat, előadásokat. A térségben Apátfalvánál lesz madármegfigyelő túra holnap reggel.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Történelmi bűn, hogy a kormánynak továbbra sem számítanak a magyar kis- és közepes vállalkozások

,,A magyar nemzeti érdek elárulása az, amit a magát nemzetinek hazudó Orbán-kormány művel! Miközben a magyar családi, kis- és közepes vállalkozásokat a multikkal ellentétben nemhogy nem tekinti stratégiai partnernek a Fidesz, de válogatott módokon ellehetetleníti őket, a külföldi befektetőkkel egészen más a helyzet”- írja csütörtöki közleményében a Jobbik-Konzervatívok.

Tovább olvasom »