A nap témája: El sem küldte a Pedagógusok Szakszervezetének a kormány az új alaptantervet

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) nyílt levélben kéri az Emberi Erőforrások Minisztériumát (Emmi) arra, hogy küldjék el számukra az új Nemzeti Alaptanterv (NAT) koncepcióját. Korábban maga a minisztérium ígérte meg az érdekképviseletnek, hogy tájékoztatják majd őket. 

A hamarosan nyilvánossá váló új Nemzeti Alaptantervet már most rengeteg vita előzi meg. A kormányzat 4 év alatt jutott el oda, hogy ismertesse legújabb oktatási alaptantervét. Ezt egyébként a Nemzeti Pedagógus Kar már bírálta is, mondván, hogy ez egyáltalán nem új változat, hanem csak a régi tanterv átírása. Másrészt a kormányzat a tanári érdekképviseletekkel ismételten semmilyen szakmai párbeszédre nem volt nyitott.

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) most azt sérelmezi nyílt levelében, hogy az Emmi korábbi ígéretével ellentétben nem küldte az új NAT koncepcióját.

A szakszervezet arra kérte az illetékes minisztériumot, a koncepciót 24 órán belül küldjék el számukra, ennek hiányában ugyanis nem tudnak álláspontot kialakítani.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink