A nap témája: Elmaradt Moszkva ostroma, a Wagner vezére elhagyja az országot

Fehéroroszországba megy a RIA Novosti orosz állami hírcsatorna szerint Jevgenyij Prigozsin, a Wagner vezére. Vlagyimir Putyin orosz elnök sajtótitkára szombat éjjel közölte, hogy a büntetőeljárást megszüntetik ellene. (Fotó: Az emberek összegyűltek, hogy búcsút vegyenek a Wagner-zsoldosoktól, amikor elhagyták a Rostov-on-Don katonai főhadiszállását/Reuters.)

Szombat éjjel orosz és fehérorosz közlések szerint Aljakszandr Lukasenka fehérorosz diktátor telefonon részletesen tájékoztatta Vlagyimir Putyint arról, hogy milyen alkut kötött Prigozsinnal, Putyin pedig megköszönte szövetségesének a ,,teljesített feladatot”.

Peszkov azt szűkszavú éjszakai közleményében nem részletezte, hogy Prigozsin pontosan mit is fog csinálni Fehéroroszországban, sőt, azt sem írta, hogy egyáltalán tudják-e, merre van jelen pillanatban a Wagner vezetője. Azt egyelőre nem tudni pontosan, hogy mi lesz azokkal a zsoldosokkal, akik Prigozsint követve Moszkva felé indultak. Délelőtti beszédében Vlagyimir Putyin azt ígérte, meg fogják torolni az árulást, azonban a RIA most azt írja, ezek a csapatok visszatérhetnek táborhelyeikre.

Arról sincs bővebb információ, hogy feloszlatják-e a Wagnert, illetve mi lesz a több tízezer főt számláló alakulat sorsa.

(hvg.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Határ nyílik Kübekháza és Óbéba között

Jóváhagyta a román kormány a szerb–magyar–román hármas határnál található Kübekháza – Óbéba (Beba Veche) közúti határátkelő megnyitásáról szóló határozatot csütörtökön – közölte Mihai Constantin kormányszóvivő a héten.

Tovább olvasom »