A nap témája: Elsők lettünk a rákos megbetegedések halálozási rátájában Európában

Európai országait tekintve a daganatos megbetegedésekkel összefüggő halálozási ráta Magyarországon a legrosszabb, így hazánk az első helyen végzett az elszomorító rangsorban.

Az OECD által a napokban közzétett adatok szerint 2020-ban nagyjából 12 másodpercenként diagnosztizáltak egy rákbetegséget az Európai Unióban. Az Eurostat 2019-es adatain alapuló rangsor alapján a 100 ezer főre eső, daganatos betegségek okozta halálozási arány hazánkban volt a legmagasabb:

Magyarországon 100 ezer főre 328 rákkal kapcsolatos haláleset jutott.

Az ismertetett adatok szerint a rangsorban utánunk Horvátország (311) és Szlovákia (293) következik, míg a legkedvezőbben Cíiprus (195), Málta (203) és Finnország (215) áll. A 27 uniós tagállam átlaga ugyanakkor 247-es mortalitási rátát jelent.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Négy éve nincs szülészet Makón

Hogy szünetel a fekvő szülészet-nőgyógyászati osztály Makón, az a nyilvánosság számára a 2020. március 25-i testületi ülésen derült ki. Mindezt a veszélyhelyzetre való tekinttel Dr. Kallai Árpád főigazgató rendelte el. Ez az állapot azóta sem változott.

Tovább olvasom »