A nap témája: Eltörölték az összes korlátozást Svédországban

Svédország – ellentétben egyre több más európai országgal – eltörölte a koronavírus-járvány miatt bevezetett és még érvényben lévő korlátozásokat is – írja a hvg.hu.

Az ország a pandémia elejétől másképp kezelte a járvány elleni védekezést, és elsősorban az ott élők felelősségérzetére alapozták a megelőzést és védekezést. A mostani rendelkezések szerint minden korábbi szigorítás megszűnt.

Még az enyhe tüneteket mutató pedagógusok is bejárhatnak dolgozni – míg máshol ilyenkor karantént rendelnek el. Újra szabadon látogathatóak a rendezvények, éttermek, bárok. A védekezést pedig a kezdetektől szakemberekre bízták a politikusok helyett – jegyzi meg a lap. Folyamatosan tájékoztatják a lakosságot az aktuális helyzetről és tudnivalókról. A járványban eddig 1,5 millióan betegedtek meg, és közülük 15 ezren haltak meg. Ugyanakkor magas az átoltottság, és van elég és jól felszerelt hely a súlyos betegek ellátására.

A svédek jó része elégedett volt a járványkezeléssel – ez derült ki egy közvéleménykutatásból. A gazdaság ugyanis kisebb mértékben sérült a járvány következtében, és idén már elérték a pandémia előtti mutatókat. A kormány is komoly segítséget nyújtott a polgároknak és a gazdasági szereplőknek is.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink