A nap témája: Eltűnt a Szájer József elfogásáról készült videó

Ahogy arról szerdán beszámoltunk, exkluzív videó jelent meg Szájer József volt EP-képviselő őrizetbe vételéről a vtm.be oldalon. A fideszes Alaptörvény megalkotója egy illegálisan, 25 férfi részvételével megtartott brüsszeli orgiáról próbált menekülni, amikor a rendőrség elfogta őt. Azonban még aznap este eltávolították a belga VTM televízió erről szóló videóját és cikkét is a honlapról. Az Euronews információi szerint a brüsszeli ügyészség kérte ezt a tévétől.

Problémájuk azzal lehetett, hogy bár a felvételen Szájer arca ki volt takarva, de a flamand narrációban elhangzott a neve, ezzel pedig sérülhetnek a személyes adatokhoz fűződő jogai. Információik szerint majd egy új narrációval kerül adásba és azzal teszik közzé ismét a videót, de a felvétel jogait külföldi társaságoknak nem adhatják el. 

A portál szerint a videó láthatatlanná vált az összes olyan oldalon, ahová belinkelték vagy beágyazták az eredeti tartalmat, viszont az ötperces összeállítás például a Youtube-on még látható

Szájer József szerdán közleményben reagált az ügyre, miután a belga ügyészség tájékoztatta az ügyvédjén keresztül: 

a 2020. november 27-i gyülekezési tilalomsértési és drogbirtoklási ügyemet a hatóság megvizsgálta és jogkövetkezmény nélkül lezárta, hivatalos eljárás nem indult, a mentelmi jog felfüggesztését nem indítványozták. A Covid-19 korlátozások megszegése miatt 250 eurót fizettem.

Hozzátette azt is:

Képviselői pozíciómról való lemondással megszűnt nyilvános közszereplői státuszom. A belga hatóság döntése után az is egyértelmű, hogy ellenem jogi eljárás nem folyik, minden tekintetben magánszemély vagyok, megillet a magánélethez való jog. Ennek tiszteletben tartását mindenkitől elvárom.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Tovább szegényedünk, őszre várható a legdurvább infláció

Az őszi hónapokban tetőzik az infláció, majd ezt követően lassan mérséklődik, 2023 végén visszatér a jegybanki toleranciasávba és 2024 első félévében eléri a 3 százalékos jegybanki célt – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója az Inflációs jelentést bemutató online sajtótájékoztatón csütörtökön.

Tovább »

A nap idézete

204 éve született Semmelweis Ignác Fülöp, magyar orvos, „az anyák megmentője”.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink