A nap témája: Eltűntek Orbán Viktor mondatai, amikor elutasította a vendégmunkásokat és bevándorlókat

Szőrén szálán eltűntek Orbán Viktor mai füllel kínos rádiós kijelentései a Médiaklikk felületéről, az Alfahír úgy tudja, a kapcsolódó hangfelvétel sehol máshol sem hallgatható meg. Csupán a miniszterelnök hivatalos honlapján elérhető még a kérdéses interjú szöveges leirata.

A kormányfő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában adott hangot azon, hat évvel ezelőtti meggyőződésének, hogy nem kér a vendégmunkás-importból:

„Mi nem hívtunk ide soha senkit se vendégmunkásnak, se semmilyen más okból, hogy itt éljenek velünk. Tehát mi nem bevándorlóország vagyunk, és Magyarország nem akar bevándorlóországgá válni.”

Akkoriban arra ígéretet tett, hogy a kormánynak nem szándéka, így nem is fogja megváltoztatni a „migránsokat elutasító” bevándorlás-politikáját. Orbán azt is rögzítette:

„Én sohasem fogok hozzájárulni ahhoz, hogy bármilyen nagyhatalom, akármilyen nagykutyákról legyen szó, volt gyarmattartó, birodalmi országokról vagy azok brüsszeli lekötelezettjeiről, hogy ezek az országok belőlünk bevándorló országot csináljanak. Mindig az ellenállók között fognak engem megtalálni.”

A Médiaklikk.hu-n nem indul el az említett felvétel, ez pedig olyan benyomást kelt, mintha direkt törölték volna onnan a ma már a kormány gyakorlati politikai cselekvésével szembemenő mondatokat, ugyanis az egész hanganyag elérhetetlenné vált.

Ha Magyarországra jössz, mégiscsak elveheted a magyarok munkáját?

A Fidesz és az Orbán-kormány manapság igyekszik ahhoz a gondolathoz szoktatni a magyar társadalmat, hogy Magyarországnak szükség volna harmadik országból érkező munkaerőre, méghozzá tömegével.

A vendégmunkások betelepítésének kérdésköre nem mellesleg szervesen kapcsolódik a hazai akkumulátorgyárak felgyorsult létesítéséhez.

Az MTVA még nem válaszolt arra, mi az oka annak, hogy az ominózus felvételnek nyoma veszett.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

220 éve született Bezerédj Amália, aki a magyar irodalomban foglalkozott először a gyermekvilággal.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink