A nap témája: Facebook csoport alakult, a ,,lepattanó” vakcinákra vadásznak

Blikk szólaltatott meg több olyan, a hivatalos oltási értesítővel vakcinához jutott állampolgárt, aki épp jókor volt jó helyen: és az oltóponton hallották, hogy a nap végére bontott csomagok maradtak. Ők a Facebookon hívták be ismerőseiket, barátaikat a gyors oltásra.

A lap szerint egy budapesti rendelőintézetben legalább hatvan gazdátlan oltás maradt az oltópontokon, miután többen nem mentek el a megkapott időpontra. Az egyik nővér bíztatta az ottlévőket, hogy szóljanak az ismerőseiknek, mert a hivatalos rendelési idő után azonnal beolthatják őket. Kiderült, hogy este fél nyolc után már bárkinek adtak oltást, hogy ne kelljen kidobni a felolvasztott vakcinákat.

A Blikk szerint Budajenő és Telki környékén nyílt FB-csoportot alakítottak, hogy így tudják a helyieket értesíteni, ha valahol „lepattanó” vakcina akad. A szervező azt mondta, azért indította el a csoportot, mert a háziorvosoktól igen nehéz naprakész információt kapni. Így jutottak többen oltáshoz anélkül, hogy regisztráltak volna.

A háziorvosok – mint sok más helyen is – nehezen elérhetők, azt itt lakók így egymás között próbálnak infót cserélni

– mondta a Facebook-csoport létrehozója.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

79 éve született Soltész Rezső, magyar énekes, dalszerző, szövegíró, lapkiadó.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink