A nap témája: Gyermeküdülőket, a mentők, tűzoltók üdülőit is pénzzé tenné a Fidesz-kormány

74 darab értékes állami ingatlant adna magánkezekbe a Nagy Márton által vezetett Gazdaságfejlesztési Minisztérium – derül ki a Válasz Online-hoz eljutott minisztériumi dokumentumból. Az ilyen ingatlanok nagy részét már régen eladták, de ezekben egyelőre állami alkalmazottak üdülhetnek olcsón, szép környezetben. Eddig legalábbis.

A rendőrség, a vámhivatal, a büntetés-végrehajtás, a mentők, a katasztrófavédelem, több egyetem üdülőit is pénzzé akarják tenni, de gyermeküdülők is áldozatul esnek a magánosításnak.

A BV igali és pilisszentkereszti üdülőjét az elmúlt években az elítéltek bevonásával újították fel európai színvonalúra, hogy a börtönőröknek és egyéb munkatársaknak legyen hol kipihennie az egész éves kemény munkát – hívta fel a miniszterelnök figyelmét a parlamentben Harangozó Tamás.

A gyerekeket sem kímélik a magánosítással: a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság üdülői közül is többet értékesíteni kellene. A balatonlellei SzGyF-tábor, a bogácsi, sarudi, zamárdi, balatonkenesei üdülők, a zamárdi SzGyF-strand mindeddig döntően gyerekcsapatok turnusos üdültetését szolgálták, tehát ha ezeket elveszik az SzGyF-től, akkor a szervezet nem tudja ellátni az egyik alapvető feladatát.

Orbán szerint nem olcsó üdülést, hanem elegendő pénzt kell adnia az államnak.

,,Az a helyes, ha az állam ezzel nem foglalkozik, viszont úgy, ahogyan ön is mondta, ad elegendő pénzt az alkalmazottainak, hogy nyaralhassanak”

– mondta cinikusan a miniszterelnök az állami üdülők elkótyavetyélését firtató kérdésre adott válaszában.

Orbánra rácáfolt a Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezetének elnöke:

Sajnos, nagyon rossz pozícióban vannak a munkavállalók és látjuk a híreket a Balatonról is, hogy bizony egyre kevesebben tudják megfizetni piaci áron az üdülést

nyilatkozta az RTL Híradónak Boros Péterné.

Gulyás Gergely ezt is megpróbálta kimagyarázni: szerinte nem kéne ezzel a ,,szocialisztikus” üdülői kultúrával egy társaságba kényszeríteni a munkavállalókat még a nyaralás idején is.

„…hanem béreket emelünk és lehetőséget adunk arra, hogy mindenki saját maga döntsön, hogy hol és milyen formában kíván nyaralni

improvizált Gulyás a kormányinfón.

Ha igazat is mond, nem a béremeléssel kéne kezdeni a rendszer átalakítását az üdülők eladása helyett? Merthogy béreket azt nem emelnek.

A Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke, Bárdos Judit szintén az RTL-nek nyilatkozva elmondta, hogy rendvédelmen belül vannak olyan ágazatok, ahol három éve egyetlen fillér béremelés sem volt.

A hivatásos állomány sem rendelkezik annyi illetménnyel, hogy fogja a családját, egy három-négy tagú családot és bevonuljon valamelyik szállodába.

Az állami alkalmazottak üdültetésének gondja csak az érem egyik oldala. A másik kérdés az, hogy mi lesz ezzel a 72 darab jelenleg még állami tulajdonban lévő üdülővel? Kik fogják ezeket megvenni? És mennyiért?

Az ügy kísértetiesen hasonlít az Fidesz-kormány kastélymagánosítási akciójára.

(alfahir.hu)

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink