A nap témája: Ha ennyi akkugyár lesz nálunk, akkor rengeteg akkuszemét is termelődik

Ha minden tervezett beruházás megvalósul, akkor Magyarország akkumulátorgyártó nagyhatalom lesz, és egyben a világ egyik legnagyobb akkuszemét termelőjévé is válik. Úgy tűnik, mintha egy ponton túl abban bíznának az illetékesek, hogy majd a piac megoldja.

Ha a kormány tervei valóra válnak, akkor az elektromos autókba való akkumulátorok gyártásának felfutásával párhuzamosan jelentős mennyiségű hulladék keletkezése is várható, mind az akkugyártás során, mind a használt akkumulátorokból, és ezek begyűjtésével, újrahasznosításával is foglalkozni kell – hívja fel a figyelmet a 24.hu cikke.

A portálnak az Energiaügyi Minisztérium azt válaszolta, a koncesszió alá nem tartozó hulladékok kezeléséről (hasznosításáról vagy ártalmatlanításáról) a hulladék birtokosa köteles gondoskodni, megfelelő engedéllyel rendelkező kezelőnek átadva a hulladékot.

De hogy utána mi lesz az akkumulátorgyártás során keletkezett hulladékkal, arra nem tértek ki.

Annyit írtak még, hogy az adott gyárnak akkora üzemi gyűjtőhellyel kell rendelkeznie, amennyi hulladéka keletkezik, és ezt az engedélyezési eljárás során vizsgálják

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink