A nap témája: Hamarosan 600 forint alatt lehet az üzemanyagok átlagára

Közeledünk a 600 forint alatti benzin- és gázolajárhoz – erről is beszélt Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára az Indexnek.

Grád szerint a piac mostani adatai csalókák: hiába mérséklődött 10 százalékkal például az üzemanyag-fogyasztás, a jelenlegi összehasonlítások alapját képező bázisértékek a rögzített, 480-os árat tükrözik, így még idő kell, amíg tényleg tisztán láthatunk a magyar üzemanyag-fogyasztással kapcsolatban.

A MÁSZ-főtitkár szerint a csökkenő magyar árak a régió többi országához is kezdenek közelíteni, de arra még várni kell, hogy az import visszarendeződjön az árstop előtti állapotra. Jelenleg a benzinkutak 10 százalékánál 600 forint alatt van mind a benzin, mind a gázolaj ára, a következő egy-két hónapban pedig további 10-20 forinttal lehet olcsóbb literenként az üzemanyag – mondta a lapnak Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezetője.

Magyarországon a benzin ára jelenleg 50, a gázolajé 34 forinttal magasabb, mint a régióban bárhol.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Már a makói Sparban is elérhető a Munch-ételmentés

Féléves tesztelést követően mostantól valamennyi SPAR és INTERSPAR áruházban bekapcsolódhatnak a vevők a tudatos élelmiszermentés folyamatába a Munch-applikációval, amelyen keresztül akár 66 százalékkal olcsóbban, gyorsan és kényelmesen juthatnak hozzá jó minőségű élelmiszerekhez – írja közös közleményében a SPAR Magyarország és a Munch Europe.

Tovább »

📺 Makói nagycsoportos ovisok a biztonságos közlekedéssel ismerkedtek

Május 16-án indított útjára egy 10 állomásos road-showt a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet, az Építési és Közlekedési Minisztérium támogatásával. Ennek részeként nagycsoportos óvodások számára szerveznek közlekedésbiztonsági programokat, ma a hetedik helyszínre érkeztek, Makóra.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: A hét elején még esőre számíthatunk

Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. A hét második fele szárazabbnak ígérkezik, csak elszórtan lehet zápor, zivatar, és a hőmérséklet csúcsértéke az átmeneti visszaesést követően a hét végére ismét megközelíti a 30 Celsius-fokot

Tovább olvasom »