A nap témája: Hamarosan 600 forint alatt lehet az üzemanyagok átlagára

Közeledünk a 600 forint alatti benzin- és gázolajárhoz – erről is beszélt Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára az Indexnek.

Grád szerint a piac mostani adatai csalókák: hiába mérséklődött 10 százalékkal például az üzemanyag-fogyasztás, a jelenlegi összehasonlítások alapját képező bázisértékek a rögzített, 480-os árat tükrözik, így még idő kell, amíg tényleg tisztán láthatunk a magyar üzemanyag-fogyasztással kapcsolatban.

A MÁSZ-főtitkár szerint a csökkenő magyar árak a régió többi országához is kezdenek közelíteni, de arra még várni kell, hogy az import visszarendeződjön az árstop előtti állapotra. Jelenleg a benzinkutak 10 százalékánál 600 forint alatt van mind a benzin, mind a gázolaj ára, a következő egy-két hónapban pedig további 10-20 forinttal lehet olcsóbb literenként az üzemanyag – mondta a lapnak Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezetője.

Magyarországon a benzin ára jelenleg 50, a gázolajé 34 forinttal magasabb, mint a régióban bárhol.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

220 éve született Bezerédj Amália, aki a magyar irodalomban foglalkozott először a gyermekvilággal.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink