A nap témája: Hárommilliárd forintnyi PCR-tesztet kellett kidobni

Hárommilliárd forintnyi PCR-teszt végezte a kukában az Országos Vérellátó Szolgálatnál – derült ki az Átlátszó által kikért közérdekű adatokból. Összesen 188 852 tesztet kellett kidobni.

Az oknyomozó portál tavaly októberben azután kapott egy üzenetet, miután megírták, hogy a Fidesz politikai bunkósbotjaként funkcionáló propagandista, Bayer Zsolt felesége által vezetett Országos Vérellátó Szolgálat 18,2 milliárd forintért vett egymillió darab PCR-tesztet a nő ismerőseinek cégétől.

Ekkor a koronavírus-járvány miatt felmentést kapott a közbeszerzés alól az Országos Vérellátó Szolgálat.

A tesztekért a Bayerné Dr. Matusovits Andrea által igazgatott Vérellátó darabonként nettó 16 280 forintot fizetett a Vasculare Venture Kft.-nek.

Az Átlátszó által megszerzett dokumentumok szerint a megvásárolt egymillióból a selejtezett darabokat az a Septox Kft.-nek adták át, ami a veszélyes hulladékok megsemmisítését végzi keretszerződés alapján az OVSZ-nek.

Az OVSZ által a Vasculare-nek selejtezésre átadott 188 582 darab PCR-teszt ára nettó 3,07 milliárd forint volt, vagyis ennyi ment kárba.

Decemberben derült ki egyébként, hogy a rendőrség az üggyel kapcsolatban nem indított nyomozást, mert a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztályvezetője szerint semmi gyanúsat nem találtak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

91 éve hunyt el Ferenczi Sándor orvos, pszichoanalitikus, a magyar pszichoanalitikai iskola megteremtője.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Gyermeknapra Bohócdoktor csomagot kapott 25 gyermekkórház

A gyermeknap előtti hetekben a piros orros önkéntesek lelkesen dobozokba csomagolták a játékokat, írószereket, finomságokat tartalmazó ajándékokat, melyeket a Foxpost szállít ki a gyermekkórházakba. A tárgyi adományozás segíti a hosszabb ideig benn fekvő gyermekek számára a lelki egyben maradást.

Tovább olvasom »