📺 A nap témája: Hatpárti egyeztetést folytattak a koronavírusról

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a szerdai kormányülés után hatpárti egyeztetést hívott össze csütörtök délutánra a koronavírus-járvány miatt, miután egyre több szomszédos országból jelentettek fertőzötteket.

Bár jelenleg a kormány nem tud arról, hogy Magyarországon lenne fertőzött, de a miniszter szerint kicsi az esély arra, hogy hazánkat elkerülje a Kínából kiindult járvány.

Az egyeztetést megelőzően a Jobbik és az LMP is jelezte, hogy a kormányzati propagandára szánt pénzből indítana tájékoztató kampányt a koronavírusról. Azt szeretnék, ha a lakosság megnyugtatása ugyanolyan gördülékeny lenne, mint a korábbi propagandakampányok.

A Momentum az Alfahír kérdésére, hogy mit szólnak ahhoz, hogy ők kimaradnak az egyeztetésből azt a választ adta, hogy „óriási hiba leszűkíteni a kört a Parlamentben képviselettel rendelkező pártokra és azok embereire.” Álláspontjuk szerint nem az a legfőbb baj, hogy őket, mint pártot nem hívták meg, hanem hogy Budapest egészségügyi tanácsnokát, a közel kétmillió ember egészségéért dolgozó Havasi Gábort sem.

Az egyeztetést követő sajtótájékoztatót itt követheti:

Az egyeztetésen részt vett Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, Nacsa Lőrinc, a KDNP szóvivője, Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese, dr. Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese, Stummer János és Dr. Lukács László György, a Jobbik országgyűlési képviselői, Dr. Keresztes László Lóránt, az LMP, illetve Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője.A tájékoztatón az operatív törzs tagjai mellett részt vett Dr. Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke is.Az egyeztetést követően a résztvevők az ügyeleti központban tájékozódtak annak működéséről.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: 9 éves rekord dőlt meg, 6,5%-ra nőtt az éves infláció októberben

Októberben a fogyasztói árak átlagosan 6,5 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbinál – adta közre gyorstájékoztatójában kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A jelentésből szintén kiderül, hogy az elmúlt egy évben az üzemanyagok, illetve a szeszes italok, dohányáruk ára emelkedett jelentősen. A fogyasztói árak pedig egy hónap alatt átlagosan 1,1 százalékkal nőttek.

Tovább olvasom »