A nap témája: Hétfőn jön az egynapos autópálya-matrica – irreális áron

A Lázár János vezette Építési és Közlekedési Minisztérium a Világgazdaság kérdésre elmondta, hogy az egynapos autópálya-matrica 2024. április 1-jétől lesz elérhető. Kiderült az is, mennyibe fog kerülni.

A tárca azt is közölte, hogy az egynapos matrica ára – az Európai Unió döntésének irányelve nyomán – személyautóknak (D1 kategória) 5150 forintba fog kerülni. Mint írják, az ár megállapítása abból az uniós kikötésből indul ki, hogy az egynapos matrica ára az éves matrica árának (57 260 forint) legfeljebb 9 százaléka lehet.

Ez tehát a D1-es kategóriában 5153 forintot eredményezne, de a kerekítési szabályok miatt a végső ár 5150 forint lesz.

Tehát a magyar kormány a kiszabható legmagasabb árat állapította meg a matricákra.

Azt kihangsúlyozták, hogy az egynapos autópálya-matrica megjelenése az érvényben lévő többi matrica termék árára nem lesz hatással, tehát a többi termék változatlan formában, a 2024. január 1-jén kihirdetett áraknak megfelelően kapható a jövőben is.

Az egynapos matrica vásárlása feltehetően nem sok vevő számára fogja megérni az árát, ugyanis a tíznapos ára jelenleg 6400 forint. Tehát mindössze 1250 forint plusz költségért, tízszer annyi ideig lehet használni az autópályákat.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink