A nap témája: Hiába a százmilliós bírság, 1700 tonna akku-hulladékot tárolnak egy magyar község határában

Hiába a 103 milliós bírság, még mindig tetemes mennyiségű selejtes akkumulátor-cella található a Heves vármegyei Abasár mellett az egykori honvédlaktanya mögött lévő egyik csarnokban – írja az Átlátszó.

A portál szerint eddig nyolc alkalommal kötelezte a hatóság 1700 tonna veszélyes akku-hulladék elszállítására azt a vállalkozót, akit 103 millió forintra is megbüntettek az Abasáron illegálisan tárolt hulladék ügyében. Azonban a megbírságolt vállalkozó keresetet nyújtott be a döntés ellen, a selejtes akku-cellák nagy részét pedig több mint két hónapja, augusztus eleje óta nem szállította el. A környezet-veszélyeztető állapot tehát továbbra is fennáll a Heves megyei községben.

Augusztus közepén újabb félmillió forintos végrehajtási bírságot szabtak ki az illegális raktározás elkövetőjére. A büntetésről szóló végzés szerint annyi történt, hogy

a vállalkozó „újracsomagolta” és átcímkézte a hordókban lévő hulladék egy részét, mivel azokon korábban nem jelölték a veszélyességet jelölő besorolást.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink