A nap témája: Hiába állítottak mást, még csak most kezdik felmérni, alkalmasak-e a háziorvosi rendelők oltópontnak

Kunetz Zsombor orvos, egészségügyi szakértő a Facebook-oldalán tett közzé egy levelet szerda este, amelyet háziorvosok kaptak a kormányhivataltól – vette észre a 444.hu. A levél szerint ötezer háziorvosi rendelőt jelölnének ki oltópontnak.

Az egészségügyi államtitkárság azt szeretné felmérni, rendelkeznek-e a háziorvosi rendelők az 1998-ban rendeletben előírt, tömeges oltások elvégzéséhez szükséges feltételekkel. Az orvosokat arra kérik, igennel vagy nemmel válaszoljanak.

Kunetz mindebből arra a következtetésből jutott, hogy amint posztjában fogalmaz,

,,még a lövés sincsen az érdemi oltási tervről.”

A szakértő megjegyzi, hogy azzal magyarázták nemrég Müller Cecília hosszú időre való eltűnését az operatív törzs napi tájékoztatóiról, hogy „minden erejével a védőoltási program előkészítésén dolgozik, és ezért nem tudott időt szakítani a napi megjelenésekre”.

Apropó, ha már Müller Cecília: a közzétett levél azért is rendkívül érdekes, mert tegnap az országos tisztifőorvos azt mondta, szerinte

,,a háziorvosi rendelők alkalmasak az oltások tömeges beadására, hiszen minden feltétel adott; tudják hűteni az oltóanyagot és a sürgősségi ellátásra is fel vannak készülve.”

Azt sem érdemes elfelejteni, hogy Orbán Viktor már november 27-én arról beszélt, hogy készen áll az oltási terv. A miniszterelnök úgy fogalmazott, 

„az oltási tervet már hetekkel ezelőtt kidolgoztuk. Ugye, van az az oltási terv, ami arról szól, hogyha van elegendő vakcina, és az emberek jelentkeznek az oltásért, hiszen annak szigorúan önkéntesnek kell lennie, akkor hogy’ fogjuk ezt megoldani. 13 ezer helyszínt jelöltünk ki, ahol majd az oltás megtörténik. Tehát a tömeges oltásnak is van egy forgatókönyve.”

Ezt kapta ma a háziorvosok egy része. 5000 oltópontot akarnak kialakítani, azaz még a lövés sincsen az érdemi oltási…

Közzétette: Dr. Kunetz Zsombor MBA – 2021. január 6., szerda

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink