A nap témája: Hiába állítottak mást, még csak most kezdik felmérni, alkalmasak-e a háziorvosi rendelők oltópontnak

Kunetz Zsombor orvos, egészségügyi szakértő a Facebook-oldalán tett közzé egy levelet szerda este, amelyet háziorvosok kaptak a kormányhivataltól – vette észre a 444.hu. A levél szerint ötezer háziorvosi rendelőt jelölnének ki oltópontnak.

Az egészségügyi államtitkárság azt szeretné felmérni, rendelkeznek-e a háziorvosi rendelők az 1998-ban rendeletben előírt, tömeges oltások elvégzéséhez szükséges feltételekkel. Az orvosokat arra kérik, igennel vagy nemmel válaszoljanak.

Kunetz mindebből arra a következtetésből jutott, hogy amint posztjában fogalmaz,

,,még a lövés sincsen az érdemi oltási tervről.”

A szakértő megjegyzi, hogy azzal magyarázták nemrég Müller Cecília hosszú időre való eltűnését az operatív törzs napi tájékoztatóiról, hogy „minden erejével a védőoltási program előkészítésén dolgozik, és ezért nem tudott időt szakítani a napi megjelenésekre”.

Apropó, ha már Müller Cecília: a közzétett levél azért is rendkívül érdekes, mert tegnap az országos tisztifőorvos azt mondta, szerinte

,,a háziorvosi rendelők alkalmasak az oltások tömeges beadására, hiszen minden feltétel adott; tudják hűteni az oltóanyagot és a sürgősségi ellátásra is fel vannak készülve.”

Azt sem érdemes elfelejteni, hogy Orbán Viktor már november 27-én arról beszélt, hogy készen áll az oltási terv. A miniszterelnök úgy fogalmazott, 

„az oltási tervet már hetekkel ezelőtt kidolgoztuk. Ugye, van az az oltási terv, ami arról szól, hogyha van elegendő vakcina, és az emberek jelentkeznek az oltásért, hiszen annak szigorúan önkéntesnek kell lennie, akkor hogy’ fogjuk ezt megoldani. 13 ezer helyszínt jelöltünk ki, ahol majd az oltás megtörténik. Tehát a tömeges oltásnak is van egy forgatókönyve.”

Ezt kapta ma a háziorvosok egy része. 5000 oltópontot akarnak kialakítani, azaz még a lövés sincsen az érdemi oltási…

Közzétette: Dr. Kunetz Zsombor MBA – 2021. január 6., szerda

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

,,Biztató módon alakul a képviselő-testület tevékenysége”

Mostanában sok eredeti gondolatunk valóban a megvalósuláshoz közel került, illetve több meg is valósult a közös akaratnak köszönhetően. Bízunk benne, ezen az úton haladva a polgármesteri és jegyzői vezetéssel sok minden meg fog valósulni mindannyiunk és főleg a lakosság megelégedésére – írták oldalukon a Hárman a változásért csoport tagjai, Endrész Erzsébet, Balázs Tibor és Bajnóczi János.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Egy középiskolai tanár koldult Budapesten

Egy a Deák téren kolduló középsikolai tanárról osztott meg egy képet a Facebook-oldalán Tompos Márton a Momentum politikusa – szúrta ki a Propeller. A képen egy kartonpapaír látható amire az van írva: ,,Kérem segítsenek! Középiskolai tanár vagyok.”

Tovább olvasom »