A nap témája: Hideg lesz a héten is, egyes helyeken -15 fokig hűl

Sokfelé -10 fok alatt alakul a reggeli hőmérséklet, szerdán és csütörtökön lesz a leghidegebb a hajnal – írja az Időkép előrejelzésében.

Hétfőn reggel az Alpokalján még helyenként kisebb havazás, havas eső várható, míg keleten ködfoltok és naposabb idő indítják a hetet.A keleti megyékben komolyabb fagyok is előfordulhatnak, hazánk északkeleti csücskében -10, -13 fokig csökken a hőmérséklet.

Az Északi-középhegység és az Észak-Alföld területén máshol is közel -10 fok körül alakulnak a minimumok, nyugaton lehet enyhébb a reggel. Napközben változóan felhős lesz az ég, nyugatról is elvonul a csapadék. A szél azonban feltámad, élénk, északon erős, az Alpokalján viharos lökések kísérhetik. A legmelegebb órákban is csak 0 és 5 fok közötti értékeket mérhetünk.

Kedden ismét fagyos lesz a reggel, és a leghidegebb északon, északkeleten lehet. Az élénk, erős északi szél kitisztítja az időt, szikrázó napsütés váltja a felhőket. A hétfőhöz hasonlóan 0-5 fokos maximumokat mérhetünk.

A tiszta idő miatt szerda reggel tud leginkább lehűlni az idő, szinte mindenütt -5 fok alá megyünk, északon és a hegyekben -10, a fagyzugos részeken -15 fok körüli fagy is előfordulhat. A szél még szerdán is élénk lehet, de cserébe a napsütés is megmarad.

Csütörtökön -14, -3 fok közötti minimum értékekre készülhetünk. Túlnyomóan napos marad az idő, csapadék nem várható. Az élénk nyugati, északnyugati széllel enyhébb levegő érkezik. A csúcshőmérséklet keleten -3, +3, máshol 4-9 fok között alakulhat.

hétvégére már enyhébb időre van kilátás.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A Bartók szülői közössége polgári peres eljárást indított a fenntartó ellen

Az M-BB Iskoláért Védegylet a Bartók intézmény törvényes működésének helyreállítása iránt kérelemmel fordult a Klebelsberg Központhoz, az Oktatási Hivatalhoz, az Oktatásért Felelős Miniszterhez, az eddig történtek miatt pedig polgári peres eljárást kezdeményeztek a Makói Általános Iskola és a Hódmezővásárhelyi Tankerület ellen.

Tovább »

Az állatvédők szerint állattartói jogosítványre lenne szükség

Magyarországon bárki bármikor állattartóvá válhat. Van, hogy tartási ismeretek nélkül vesz család magához házi kedvencet. A felelőtlen tartás végett sok esetben a megunttá vált állatok az utcára kerülnek vagy a silány tartás öli meg őket. Seres Zoltán az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője szerint az állatok birtoklását jogosultsághoz kellene kötni, az állatok illegális szaporítását pedig még keményebben kellene büntetni.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink