A nap témája: Ismét kirívóan NER-pozitív lett az 50 leggazdagabb magyar listája

Az Orbán Viktor által felépített, korrupción és tömegmanipuláción alapuló rendszer újdonsült elitje mára végképp megunta a szégyenlősséget, és valósággal leuralta a Forbes által évente összeállított 50 leggazdagabb magyar listáját.

A lista legelején nem történt változás 2018 decemberéhez képest.

Az első helyen ki más is állhatna, mint a miniszterelnök testi-lelki jóbarátja és két lábon járó malacperselye:

Mészáros Lőrinc.

A 407,7 milliárd forintos vagyonnal az élen trónoló gázszerelőt nem sokkal lemaradva, 368 milliárd forintos vagyonával követi a dobogón bérelt hellyel rendelkező OTP-vezér,

Csányi Sándor.

A két éllovast ráadásul már világszinten is jegyezheti a Forbes: ugyanis minden esélyük megvan rá, hogy felkerüljenek A világ milliárdosai című különszám listájára is.

A harmadik helyre a pornócézár Gattyán György parkolt be elegánsan 244,9 milliárdos vagyonával. Ő köztudottan nem a rendszer kegyeltje, így harmadik pozíciója lassan üde színfolttá teszi az üzletembert.

Különösen az olyan nevek között, mint Szíjj László (4. hely, 207,4 milliárd forinttal), Demján Sándor örökösei (5. hely, 206 milliárd forinttal), Széles Gábor (8. hely, 156,6 milliárddal), Jellinek Dániel (10. hely, 107,5 milliárddal), Wáberer György (12. hely, 96 milliárd forinttal), Leisztinger Tamás (13. hely, 93,5 milliárddal), Rákosi Tamás (16. hely, 83,3 milliárddal), Garancsi István (20. hely, 63,7 milliárd forinttal) és még sokan mások.

A mezőny rendszer szempontjából kifejezetten felülreprezentált részéhez idén két női versenyző is felzárkózott, mindketten a politikai celebritás határmezsgyéjét súrolva:

  • a férje vagyonának jelentékeny részét öröklő Vajna Tímea legfiatalabbként mindjárt a 40. helyre ugrott, 37 milliárdjával ;
  • A 42. pozícióban pedig Schmidt Máriát találjuk, 35,5 milliárdos vagyonával.

(alfahir.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

,,Sok ország ment már csődbe, amelyik a hadászatra erején felül költött, de még egy sem, amelyik az oktatásra.”

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Téli üzemmódban a Magyar Közút

Minden év november 10. napjától téli üzemmódra vált a Magyar Közút Nonprofit Zrt., ez az idei évben sincs másként. Így országosan 19 megyei igazgatóságán, 95 mérnökségén és a központi irányításban is 0-24 órás szolgálatra állnak át a szakemberek. A következő hónapokban mintegy 3700-an dolgoznak váltott, 12 órás műszakokban a szükséges téli útüzemeltetési feladatok ellátásán, koordinációján – közölte a társaság a héten.

Tovább olvasom »